DOLAR 32,3347 0.25%
EURO 35,1361 0%
ALTIN 2.300,421,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB, Çin-Rusya Yakınlaşmasını Sert Eleştirdi

AB, Çin-Rusya Yakınlaşmasını Sert Eleştirdi

ABONE OL
Nisan 4, 2023 13:49
AB, Çin-Rusya Yakınlaşmasını Sert Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der LeyenÇin‘in, Rusya‘yı “yapıcı bir şekilde” etkileyebileceğini ve bu nedenle Ukrayna‘daki savaşta barışçıl çözüme katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Ursula von der Leyen, “Çin, Rusya’yı yapıcı bir şekilde etkileyebilecek bir konumda ve bu nedenle sorumlulukları var. Arada kalamazsınız, uluslararası düzenin yarısından yana olamazsınız” dedi.

Avrupa Birliği‘nin “Çin’in Rusya ile dostluk pozisyonundan endişe duyduğunu” belirten von der Leyen, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping‘in Mart ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesine rağmen Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile henüz temas kurmadığına dikkat çekti.

Von der Leyen, Avrupa Birliği ile Çin arasındaki diplomatik kanalların açık tutulmasının önemine vurgu yaparak, ABD’nin Çin’den tamamen uzaklaşma politikasını benimsemek yerine Pekin ile ilişkilerin “riskten arındırılması” gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.