DOLAR 32,4792 -0.2%
EURO 34,9704 0.36%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALARKO CARRIER TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 ŞİRKETİ ARASINDA

ALARKO CARRIER TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 ŞİRKETİ ARASINDA

İklimlendirme sektörünün yenilikçi markası Alarko Carrier, Fortune Türkiye’nin 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği “Fortune 500 Türkiye 2021” listesinde yer aldı.

ABONE OL
Temmuz 21, 2022 14:16
ALARKO CARRIER TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 ŞİRKETİ ARASINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

68 yıldır iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, her yıl Türkiye’nin en başarılı şirketlerini belirlendiği Fortune 500 listesinde geçtiğimiz yıla göre 8 basamak yükselerek 425. sırada yer aldı. 2021 yılını yüzde 60 ciro artışıyla kapattıkları belirten Alarko Carrier Genel Müdür Yardımcısı Hırant Kalataş; “2021 yılında araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize hız verdik. Ürün gamımızı tamamlayacak projeler geliştirdik. İklimlendirme sektörünün öncü şirketi olarak 2021 yılında verimli bir çalışma planı ve fabrikamızdaki ürün bazlı yatırımlarımız sayesinde hem üretim hem de satış rakamlarımızı önemli ölçüde arttırdık. Diğer yandan dünyadaki üretim sürecindeki trendleri de yakından takip ediyoruz. Tasarımdan üretime ve satış sonrasına kadar tüm süreçleri bir bütün olarak görüyor, iş süreçlerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmiş MRP, ERP ve CRM yazılımlarının son halkası olan PLM (Product Lifecycle Management) yazılımıyla, tasarım aşamasından başlayarak yaşam döngüsü boyunca ürünün takip edildiği bir sistem kullanıyoruz. Bu sayede tasarımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin tüm yaşamı boyunca izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz.” dedi.

Alarko Carrier Ar-Ge yatırımlarına devam edecek

İç ve dış pazarlarda daha aktif bir pazarlama stratejisi ile yıl sonu hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Hırant Kalataş; “Kurulduğumuz günden bu yana iklimlendirme sektörünün yenilikçi markası olarak yüksek teknoloji ürünler geliştiriyoruz. Bu amaçla 55 kişilik Ar-Ge ekibimiz üniversiteler ile ortak çalışmalar, testler gerçekleştiriyor. Gelişim ve inovasyon odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 2022 yılında da kârlılık, likidite ve operasyonel verimliliğimizden taviz vermeyerek hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

Alarko Carrier Hakkında

Gebze ve Dudullu’da toplam 96.000 m2 alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin üretimini sağlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticiler arasında yer alıyor. Ayrıca Alarko Carrier, dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliğinin yanı sıra Toshiba markasıyla bireysel klimaların, ısı pompalarının ve aynı zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Değişen tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda üstün teknolojili ürünler geliştiren Alarko Carrier, 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satış sonrası servis ağıyla tüketicisine ulaşıyor.

Alarko Holding çatısı altında bulunan Alarko Carrier, lider ve bağımsız uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yayımladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesinde Isıtma-Soğutma-Havalandırma kategorisinde 4 yıl üst üste yer alan tek markadır.

İlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardı Belgesi (ISO 50001) alan İlk Türk Şirketidir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.