DOLAR 32,5467 -0.01%
EURO 34,8255 -0.13%
ALTIN 2.430,910,05
BITCOIN 21735760,92%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya Çöple Nasıl Başa Çıkıyor?

Almanya Çöple Nasıl Başa Çıkıyor?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:23
Almanya Çöple Nasıl Başa Çıkıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Almanya her yıl yaklaşık 50 milyon ton çöp üretiyor ve bunun %87’si geri dönüştürülüyor. Bununla birlikte, kaynağında ayrılması gereken inşaat atıkları gibi bu çöplerin bir kısmının geri dönüştürülmesi zordur. Marketlerin de bu tür malzemelerin uygun şekilde elden çıkarılmasını sağlaması gerekmektedir. Çöpün geri kalanı yakılıyor. https://turbo-entsorgung.de/abfallentsorgung/ sayfasından aldığımız bilgilere göre Almanya’nın mükkemmel geri dönüşüm haritasından bahsedeceğiz.

Geri dönüşüm

Almanya’da geri dönüşüm, Almanya’daki yaşamın hayati bir parçasıdır. Birçok şehir, sakinleri için çöp kutularını ne zaman atacaklarını ve özel atıkların nasıl uygun şekilde imha edileceğini açıklayan takvimler yazdırır. Genel olarak, sakinler geri dönüşüm kutularını sabah çöp toplamadan önce kaldırıma koymalıdır. Buna ek olarak, sakinler çöp kutularını teslim alınmadan önceki gece kaldırıma koymalıdır. Çöp kamyonları genellikle sabahın erken saatlerinde geçer. Çoğu apartmanda, çöp kutularını toplamaktan ve her şeyin zamanında boşaltıldığından emin olmaktan sorumlu bir kapıcı bulunur.

Atık yakma

Son yıllarda Almanya, atık yönetimine yardımcı olmak için bir dizi politika ve uygulama hayata geçirdi. Bunlara zorunlu atık ayırma ve depozito geri ödeme planı dahildir. Ayrıca, Almanların çevre sorunları hakkında düşünme şeklini değiştiren düşük karbonlu enerji geçişine yönelik ‘Energiewende’ yol haritasını da tanıttı.

Plastik ambalaj

Son yıllarda plastik ambalajların zararlı etkilerine dair farkındalık önemli ölçüde arttı. Buna karşılık, hükümet girişimleri ve kamu kampanyaları, geri dönüşüm ve atık yönetimi çabalarını artırdı. Bununla birlikte, dünya genelinde tüketilen plastik ambalaj miktarı artmıştır. Almanya’da hükümet bu sorunla mücadele etmek için adımlar atıyor.

Gübrelenebilir mutfak ve bahçe atıkları

Almanya’da, çöplüklerde gübrelenebilir mutfak ve bahçe atıklarına izin verilmektedir. Bu, WFD ve Depolama Direktifi ile ilgili AB düzenlemelerinin sonucudur. Gübrelenebilir atık, sebze kabukları ve meyveler gibi organik maddelerden ve az miktarda et ve ekmek artıklarından yapılır. Bununla birlikte, bozunmaları yaklaşık iki ay sürdüğü için gübrelenebilir plastik torbaların bu çöp kutusuna atılmasına izin verilmez. Mavi atık kağıt kutusu ise karton kutular, atık kağıtlar ve satış fişleri için kullanılmaktadır.

Ev kaynak ayrımı

Almanya, ev kaynaklarının ayrılması için ülke çapında bir strateji uygulayarak atık yönetimini bir adım daha ileri götürdü. Bu strateji, evsel gıda atıkları, inşaat atıkları, kağıt, ambalaj ve artık çöpler için ayrı kutular kurmayı içerir. Amaç, israfı azaltmak ve kaynakları korumaktır. Almanya zaten bu alanda bir dünya lideri olma yolunda ilerliyor.

Elektrikten yenilenebilir enerjiye geçiş

Yenilenebilir enerji kaynakları bol ve büyümeye devam ediyor. Hidroelektrik yenilenebilir enerjinin popüler bir şeklidir ve onlarca yıldır kullanılmaktadır, rüzgar enerjisi ise ortak bir enerji kaynağı haline gelmiştir. Güneş enerjisi bir başka yenilenebilir enerji kaynağıdır ve ısı ve tarım için kullanılmıştır. Biyokütle ayrıca küçük ölçekli elektrik üretiminde de kullanılmıştır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.