DOLAR 32,2989 0.05%
EURO 34,9881 0.43%
ALTIN 2.442,430,74
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya, Türklere Vize İşlemlerini Hızlandırıyor

Almanya, Türklere Vize İşlemlerini Hızlandırıyor

ABONE OL
Mart 2, 2024 15:05
Almanya, Türklere Vize İşlemlerini Hızlandırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya, Vize Başvuru Sistemini Değiştiriyor

Almanya, Türk vatandaşları için vize işlemlerini hızlandırmak amacıyla yeni bir sistem başlatıyor. Bu yeni ve hızlı vize sistemi 18 Mart’ta yürürlüğe girecek.

Yeni Vize Başvuru Süreci

Yeni vize başvuru sistemi iki aşamalı olacak. İlk aşamada başvuru sahipleri, randevu için dış temsilciliklerin internet sitesinde yer alan randevu sistemine mail yoluyla kayıt olacaklar. Daha sonra iDATA adlı hizmet sağlayıcı, randevuları başvuru tarih sırasına göre verecek.

Randevu başvurusu ücretsiz olacak ancak vize başvurusu için 1000 TL ödenecek. Bu ücret, vize hizmet ücretinin bir bölümünü oluşturacak. Ayrıca, Alman vizesi için aracı veya acente kullanımına gerek olmayacak, işlemler sadece iDATA üzerinden gerçekleştirilecek.

İşlem Süreci

Vize almak isteyenler öncelikle konsolosluğun internet sitesinden randevu talep edecekler. Daha sonra iDATA’ya başvurarak 1000 TL ödeyecekler ve vize başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.