DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20715550,61%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık Kaynaklarından Irak ile Terörle Mücadelede İşbirliği Açıklaması
  • Gün Gazete
  • Gündem
  • Bakanlık Kaynaklarından Irak ile Terörle Mücadelede İşbirliği Açıklaması

Bakanlık Kaynaklarından Irak ile Terörle Mücadelede İşbirliği Açıklaması

ABONE OL
Mart 21, 2024 18:06
Bakanlık Kaynaklarından Irak ile Terörle Mücadelede İşbirliği Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortak Harekat Merkezi Kurulabilir

Bakanlık kaynakları, Irak makamları ile gerçekleşen son görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bağdat’ta gerçekleşen toplantılarda, iki ülke arasında imzalanması planlanan Stratejik Çerçeve Belgesi için hazırlıkların devam ettiği belirtildi. Bu belgede, Ortak Harekat Merkezi’nin kurulması da yer alıyor.

Irak PKK’yı Tehdit Olarak Görüyor

Irak makamlarının terör örgütü PKK’yı tehdit olarak gördüğü ifade edildi. Bakanlık kaynakları, terörle mücadelede Irak’la işbirliği tekliflerine olumlu yaklaşıldığını belirtti. İki ülke arasındaki terörle mücadele ve hudut güvenliği konularında işbirliğinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Türkiye’nin Önceliği Hudut Güvenliği

Bakanlık kaynakları, terörle mücadelede geçmiş yıllardan farklı olarak bugün sürekli operasyonların yapıldığını aktardı. Türkiye’nin birinci önceliğinin terör tehdidini sınırlarından ötede karşılamak olduğu belirtildi. Irak ile yapılan görüşmelerde sadece terörle mücadele değil, enerji ve ticaret gibi konuların da ele alındığı ifade edildi.

PKK’nın Son Çırpınışları

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK’nın son dönemde gerçekleştirdiği saldırıların Pençe-Kilit Operasyon bölgesinin en uç bölgelerinde olduğunu belirtti. Son saldırıların amaçının bu bölgenin temizlenmesini engellemek olduğu ifade edildi. Terör örgütü için bu saldırıların son çırpınışlar olduğu ve beklenen sondan kurtaramayacakları vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.