DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM İnsan Hakları Konseyi’nde Filistinli Aktivistin Çarpıcı Açıklamaları
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • BM İnsan Hakları Konseyi’nde Filistinli Aktivistin Çarpıcı Açıklamaları

BM İnsan Hakları Konseyi’nde Filistinli Aktivistin Çarpıcı Açıklamaları

ABONE OL
Mart 14, 2024 15:05
BM İnsan Hakları Konseyi’nde Filistinli Aktivistin Çarpıcı Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenevre’de BM İnsan Hakları Konseyi’nde Değerlendirme

Cenevre’de gerçekleşen BM İnsan Hakları Konseyi 55. Oturumu’na katılan aktivist Yasmeen El-Hassan, İsrail’in Filistin tarım alanlarını hedef alması ve Filistinli gelecek kuşakların karşı karşıya olduğu gıda sorununa ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in Tarım Alanlarına Yönelik Saldırıları

Hassan, İsrail’in kasıtlı olarak Filistin’in gıda sistemlerini hedef aldığını belirterek, tarım alanları, balıkçılık altyapısı, limanlar ve kırsal alanların saldırıya maruz kaldığını ifade etti.

İsrail’in Gıda Sistemlerini Engelleme Çabası

İsrail’in, Filistinlilerin “kendilerini geçindirme” kabiliyetini engellemek adına gıda sistemini hedef aldığını vurgulayan Hassan, İsrail’in Filistinlilerin açlık, susuzluk ve hastalıkla karşı karşıya kalmasına neden olmaya çalıştığını dile getirdi.

Filistin Toprakları ve Gıda Güvenliği

Hassan, Filistin topraklarının, halkın yaşamını sürdürebilmesi için yeterli olduğunu ancak İsrail’in baskısıyla gıda üretim sistemlerinin büyük zarar gördüğünü ve yok edildiğini belirtti.

Toprakların Yeniden Kazanılması ve Gelecek

Filistin topraklarının yeniden toparlanma sürecinin belirsiz olduğunu ifade eden Hassan, ulusal egemenlikleri ve gıda egemenlikleri arasında güçlü bir bağ olduğunu ve topraklarını asla terk etmeyeceklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.