DOLAR 32,5218 -0.09%
EURO 34,7943 -0.22%
ALTIN 2.419,72-0,41
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çorlu Belediyesi ve NKÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
  • Gün Gazete
  • Siyaset
  • Çorlu Belediyesi ve NKÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çorlu Belediyesi ve NKÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
Nisan 13, 2023 14:05
Çorlu Belediyesi ve NKÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile bu alanda bilimsel çalışmaların birlikte yürütülmesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan tarafından imza altına alınan kültür ve sanat etkinliklerinde yapılacak iş birliği protokolü kapsamında Çorlu’da gerçekleştirilecek kültürel ve sanat etkinlikleri ile bu alanda yürütülecek bilimsel çalışmalar başta olmak üzere; etkinliklerin nicelik ve niteliklerini artırıcı faaliyetler, yerel konser programlarının geliştirilmesi, sosyal, kültürel ve mesleki çalışmalarda gerçekleştirilecek çalışmalar ile taraflar arasında oluşturulacak iş birliğiyle koordinasyonun sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, her yıl ocak ayının ilk iki haftası içinde Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nce görevlendirilecek ekiplerden oluşacak komisyonun belirleyeceği etkinlik takvimi ile yıl içerisinde düzenlenecek kültürel etkinliklerin planlanacağını söyledi.

Başkan Yardımcısı Öztürk yaptığı açıklamada, “Karşılıklı iş birliği kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) tarafından düzenlenecek etkinliklerde de iş birliği yapılarak her iki kurum personelinin bu etkinliklerde görev alması sağlanacak.

Protokol ile Çorlu Belediyesi sınırları içinde kültür merkezleri, konser salonları, açık gösteri alanları, tarihî, kültürel ve turistik yerler ile buralarda düzenlenecek etkinliklerin şölen ve festival alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor.

Ayrıca kurumların proje ofisleri arasında ortak proje havuzu oluşturularak TÜBİTAK ve Trakya Kalkınma Ajansı gibi kurumlarla ulusal düzeyde; AB Destek ve Hibe Programları gibi uluslararası düzeyde proje çalışmaları yürütülmesi de hedeflenmektedir. Böylece kentte daha kapsamlı bir proje kültürünün oluşması sağlanarak kurumlardaki bilginin ve kazanılan deneyimin paylaşılması ve bilimsel alana katkı sağlaması amacıyla, paydaşların bir araya geleceği kongre, sempozyum, çalıştay gibi bilimsel organizasyonlar düzenlenebilecek.

İmza altına aldığımız kültürel ve sanatsal etkinlikler ile bu alanda bilimsel çalışmaların birlikte yürütülmesi kapsamındaki İş birliği protokolünün kentimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.