DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390783,02%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Dijital Projelerini Tanıttı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Dijital Projelerini Tanıttı

ABONE OL
Mayıs 30, 2024 17:14
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Dijital Projelerini Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Yatırımcılara Yönelik Yeni Dijital Projelerini Duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, ofisin yatırımcılara yönelik hizmete sunduğu iki dijital projeye ilişkin bilgi verdi.

Sanal Yatırım Asistanı Projesi

Dağlıoğlu, ofisin dijital projelerinden ilkinin **sanal yatırım asistanı** olduğunu belirtti. Chatbot projesinin, diğer bir ismiyle sanal yatırım asistanının, tanıtım ve iletişim faaliyetlerine büyük katkı sunacağına inandıklarını söyledi. Yapay zeka destekli asistanın metin tabanlı ilk fazını tamamladıklarını belirten Dağlıoğlu, ses ve görüntülü fazları için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Asistanın **dil bariyerini neredeyse ortadan kaldırdığını** vurgulayan Dağlıoğlu, yatırımcılar ve ziyaretçilerin 100’ü aşkın dilde ülkemizin uluslararası doğrudan yatırım ortamı hakkında bilgi edinebileceklerini ifade etti.

Uluslararası Doğrudan Yatırım Terimleri Sözlüğü

Dağlıoğlu, ofisin ikinci projesinin ise İngilizce hazırlanan **Uluslararası Doğrudan Yatırım Terimleri Sözlüğü** olduğunu duyurdu. 6 aylık sürecin ardından kullanıma sunulan sözlüğün, uluslararası yatırımcıların hedeflendiğini belirten Dağlıoğlu, sözlüğün yapay zeka araçlarından etkin biçimde yararlandığını ve sürekli güncelleneceğini sözlerine ekledi.

Yatırımcılara yön gösterecek olan **Sanal Yatırım Asistanı**’na, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin internet sitesi üzerinden erişilebilecek. Ayrıca, ofisin en çok kullanılan terimlerini içeren **Uluslararası Doğrudan Yatırım Terimleri Sözlüğü** de kullanıma sunuldu. Sözlüğe “fdiglossary.invest.gov.tr” internet adresinden erişilebilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.