DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.309,201,40
BITCOIN 22852382,30%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitimde dönüşüm öğretmenden başlar

Eğitimde dönüşüm öğretmenden başlar

ABONE OL
Ocak 30, 2023 06:42
Eğitimde dönüşüm öğretmenden başlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisar Okulları’nın akademik kadroda mükemmellik hedefi doğrultusunda kurduğu Profesyonel Öğrenme Merkezi PÖMER aracılığıyla eğitim alan eğitimci sayısı 1200’ü geçti. Eğitimciler; Amerika’dan Tayland’a dünyanın farklı yerlerindeki profesyonel öğrenme programılarına dinleyici olarak katıldılar, sunumlar yaptılar ve atölye çalışmaları yürüttüler. 

Eğitimciler, PÖMER ile birlikte önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası eğitim kurumları ile iş birliği ve paylaşımları devam ettirmeyi planlıyor.

Eğitim sistemlerinin öğrenen merkezli öğrenmeyi,  profesyonel anlamda değişen becerilere uyum sağlayacak şekilde dinamik, kapsayıcı ve işbirlikçi hale getirmesi kaçınılmazdır. Günümüzde öğrenme kaynaklarının da öğretme ve öğrenmenin nasıl gerçekleştiğine dair bu dönüşümleri yansıtacak şekilde gelişmesi gerekmektedir. Geleneksel eğitim sisteminin dışında alternatifler geliştirmek gerekir ki, yaşam için gerekli becerileri geliştirme ve yaşam boyu öğrenme becerisi kazanma fırsatları mümkün olabilsin. Eğitim, hem bireylerin, hem de toplumun potansiyelinin temel taşıdır. UNESCO verilerine göre 2030 yılına kadar dünya genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 69 milyon öğretmene ihtiyaç duyulacak. Tüm bu sebeplerle dünya genelinde öğrenciler için destekleyici ve kapsayıcı öğrenme ortamları yaratacak somut eylem adımlarını harekete geçirmeye başlanmıştır.

Bu doğrultuda yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyen Hisar Okulları, kuruluşundan bu yana öğrenciler ve öğretmenlerinin beceri ve potansiyellerini geliştirebilmeleri için çok yönlü öğrenme fırsatları sunmaya devam ediyor. Akademik kadroda mükemmellik hedefi doğrultusunda Profesyonel Öğrenme Merkezi PÖMER’i kuran Hisar Okulları’nda 2022-23 Akademik Yılı 1. döneminde oryantasyon ve eğitim programlarına 1263 çalışan katılarak toplam 1375 saat eğitim aldı. Eğitimlerin 912 saati online, 174 saati yüz yüze, 289 saati ise hibrit olarak gerçekleşti.

PÖMER hakkında bilgi veren Hisar Okulları Akademik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Cırık Doğramacı, “Mesleki öğrenmenin ve gelişimin hedefi, bilgiyi ve öğrenme transferini geliştiren beceri ve stratejilerin etkin bir şekilde uygulanması. Biz de kapsayıcı ve eşitlikçi eğitimlerle öğretmenlerimiz için yaşam boyu öğrenme fırsatlarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğretmenlerimiz, çok sayıda ve türde eğitim ve seminere katılıyor, uluslararası geçerliliği olan sertifikaların sahibi oluyor. Böylelikle öğrencinin öğrenmesine daha fazla katkı sunabiliyor” dedi.

Hisar Profesyonel Öğrenme Merkezi; yenilikçi, yaratıcı ve katılımcı fırsatlardan ve araştırma ortamlarından oluşan ihtiyaçlara yönelik bir sistem sunuyor. Her bireyin gelişime açık olduğuna inanan ve bu sayede yaşam boyu öğrenme anlayışını destekleyen bir ortam sağlayan PÖMER, akademik ve idari programlara ve öğrenci öğrenme süreçlerine katkı sağlayacak şekilde profesyonel öğrenme programları ve projeler sunmayı, etkileşimli ve üretime yönelik öğrenme topluluklarını desteklemeyi ve ulusal – uluslararası eğitim alanlarına katkı sunmayı hedefliyor.

2022-2023 Akademik yılı 1. döneminde tamamlanan profesyonel öğrenme programları içerisinde yüksek lisans programları (SUNY ve MEF Üniversiteleri), College Board tarafından geliştirilmiş ve uygulanmakta olan Advanced Placement (AP) programı dahilinde İngilizce, Modern Diller, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler eğitimleri, Öğretimsel Süpervizyonluk Programı, İngilizce ve Türkçe dil kursları, UbD Eğitimleri, İnovasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Sürdürülebilirlik için Eğitim ve Değerlendirme semineri, Okulöncesi ve İlkokul öğretmenleri için “Committe for Children” tarafından geliştirilen ve Türkiye’de Sosyal Beceri Eğitimi ve Danışmanlık tarafından verilen İKİNCİ ADIM Sosyal – Duygusal Becerileri Geliştirme ve Şiddeti Önleme Programı, İlkokul Matematik Öğretim Programı, alanında uzman kişilerden alınan süpervizyonluklar, disleksi eğitimi ve vaka çalışmaları ve IB çalıştayı yer almaktadır. PÖMER her sene Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi işbirliğiyle ters yüz öğrenme modeli doğrultusunda asenkron ve senkron programları da hayata geçirmektedir. 2. Akademik dönemde de profesyonel öğrenme programları geniş bir yelpazeyle ihtiyaçlar doğrultusunda devam edecek.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor. https://www.hisarschool.k12.tr/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.