DOLAR 32,2596 -0.07%
EURO 34,8635 0.09%
ALTIN 2.430,270,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Çin’de Tesla’nın Otonom Sürüş Modunu Etkinleştirmeyi Hedefliyor
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • Elon Musk, Çin’de Tesla’nın Otonom Sürüş Modunu Etkinleştirmeyi Hedefliyor

Elon Musk, Çin’de Tesla’nın Otonom Sürüş Modunu Etkinleştirmeyi Hedefliyor

ABONE OL
Nisan 28, 2024 17:20
Elon Musk, Çin’de Tesla’nın Otonom Sürüş Modunu Etkinleştirmeyi Hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk ve Çin İşbirliği

Elektrikli otomobil firması Tesla, Çinli rakipleriyle rekabet ederken, ünlü milyarder Elon Musk Çin Başbakanı Li Qiang ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çin devlet medyasına göre, Li ile yaptığı görüşmede Musk, Tesla’nın Çin ile derin işbirliği yaparak daha fazla karşılıklı kazanç elde etmeyi amaçladığını belirtti. Başbakan Li ise Çin pazarının her zaman yabancı sermayeli firmalara açık olacağını vurguladı.

Tam Otonom Sürüş Hedefi

Elon Musk, Çin’de ‘Tam Otomatik Sürüş’ü (FSD) etkinleştirmeyi ve algoritmalarını eğitmek için ülkede toplanan verileri yurtdışına aktarmayı hedefliyor. Ancak Tesla’nın bu teknolojiyi Çin’de hayata geçirme isteği, veri saklama gereksinimleri nedeniyle karmaşık hale geliyor. Tesla, bu konuda Çinli yetkililere güvence vermek için çeşitli adımlar atmış ve Şangay’da veri merkezi kurmuştu.

Tesla’nın Çin’deki Zorlukları

Tesla, Çin’de azalan satışlar ve veri güvenliği endişeleriyle karşı karşıya kalarak zorluklar yaşıyor. Tesla’nın Çin’deki pazar payı yüzde 7,5 iken, en büyük rakibi BYD’nin pazar payı yüzde 33. Tesla’nın satışları düşerken kârı da azaldı. Şirket, hisse fiyatındaki düşüşü durdurmak için otomobil fiyatlarında indirime gitmek zorunda kaldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.