DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157480-0,23%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Gazze’de Su Krizi Derinleşiyor: İsrail Saldırıları Nedeniyle İnsani Felaket
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • Gazze’de Su Krizi Derinleşiyor: İsrail Saldırıları Nedeniyle İnsani Felaket

Gazze’de Su Krizi Derinleşiyor: İsrail Saldırıları Nedeniyle İnsani Felaket

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 15:12
Gazze’de Su Krizi Derinleşiyor: İsrail Saldırıları Nedeniyle İnsani Felaket
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Su ve Altyapı Sorunu

Nuseyrat Mülteci Kampı Belediyesi’nin açıklamasına göre, İsrail saldırıları bölge halkını en basit insani hizmetlerden yoksun bırakarak su, kanalizasyon, çöp toplama gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını engelliyor. Kamp ve çevresinde 12 su kuyusu, 2 su arıtma tesisi, 15 su deposu ve 5 bin metre su şebekesi yıkıldı. Bu durum bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oluyor. Sokaklarda ise 22 bin ton çöp birikiyor.

Gazze Şeridi’nde Su Krizi

Gazze Şeridi’nde yaşanan su krizi, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları nedeniyle her geçen gün derinleşiyor. İsrail’in su kuyularını ve altyapıyı hedef alması, elektrik, su ve yakıt kesintisi kararı alması sonucunda Gazze’deki Filistinliler su kriziyle mücadele ediyor. İsrail’in sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri ve okulları hedef alan saldırıları insani felakete neden oluyor.

Uluslararası Çağrılar ve İnsani Yardımlar

Gazze’de yaşanan insani felaket karşısında uluslararası çevreler harekete geçerek, Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar aracılığıyla ateşkes ilan edilmesini ve bölgeye insani yardımların artırılmasını talep ediyor. Tıbbi malzeme eksikliği, açlık, susuzluk ve hijyen malzemesi sıkıntısı gibi sorunlar nedeniyle Gazze’de acil yardıma ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.