DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’deki Sivil Ölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • İsrail, Gazze’deki Sivil Ölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı

İsrail, Gazze’deki Sivil Ölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı

ABONE OL
Mart 3, 2024 15:05
İsrail, Gazze’deki Sivil Ölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Açıklaması

7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın İsrail’e saldırısının ardından, İsrail ordusunun sivil ölümleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptığı belirtildi.

Sistematik Sivilleri Hedef Alan İsrail

İsrail ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, bugün yaptığı açıklamada, geçen hafta Gazze’deki bir yardım konvoyunda meydana gelen sivil ölümleriyle ilgili ön incelemeyi tamamladıklarını ve konvoyun hedef alınmadığını açıkladı.

Yardım Konvoyuna Saldırılmadı

Hagari, “IDF, Gazzeli sivillerin yardım konvoyuna hücum ederken ezilerek öldüğü ve yaralandığı talihsiz olayla ilgili ilk incelemesini tamamladı” dedi. İnceleme sonucunda, yardım konvoyuna yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmediği tespit edildi.

Filistinlilerin Çoğu İzdiham Sırasında Öldü

Hagari, “Filistinlilerin çoğu izdiham sonucu öldü ya da yaralandı. İzdihamı dağıtmak için yapılan uyarı ateşinin ardından ve kuvvetler geri çekilmeye başladıktan sonra, birkaç yağmacı kuvvetlerimize yaklaşmış ve onlar için acil bir tehdit oluşturmuştur. Yapılan ilk incelemeye göre askerler birkaç kişiye karşılık vermiştir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.