DOLAR 32,2270 0.02%
EURO 34,8115 -0.2%
ALTIN 2.418,38-1,05
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İştahı Bastıran 12 Sağlıklı ve Doğal Yiyecek

İştahı Bastıran 12 Sağlıklı ve Doğal Yiyecek

ABONE OL
Nisan 28, 2024 20:12
İştahı Bastıran 12 Sağlıklı ve Doğal Yiyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Badem

Badem, antioksidanlar, E vitamini ve magnezyum açısından zengindir. Kan şekerini dengelemeye, bağırsak sağlığını geliştirmeye ve iştahı bastırmaya yardımcı olur. 2019’da yapılan bir araştırma, bademlerin iştah kontrolünde etkili olduğunu gösterdi.

2. Zencefil

Zencefil, sindirime yardımcı olur ve daha az acıkmanızı sağlar. Araştırmalar, zencefil tüketen kişilerin iştahında azalma olduğunu göstermektedir.

3. Avokado

Avokado, kolesterolü ve kan şekerini düşüren iyi yağlar içerir. Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu’na göre avokadolar, tokluk hissi sağlamada diğer kolesterol düşürücü gıdalardan daha etkilidir.

4. Yumurta

Yumurta, protein açısından zengin bir besindir ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir. Yumurtaların iştahı azalttığı ve kalori alımını azalttığı gösterilmiştir.

5. Tatlı Patates

Tatlı patates, sindirim enzimlerine direnç gösteren özel bir nişasta içerir ve tokluk hissi yaratır. Aynı zamanda bol miktarda diyet lifi içerir.

6. Bitter Çikolata

Araştırmalar, en az %70 kakao içeren bitter çikolatanın doğal bir iştah bastırıcı olduğunu gösteriyor. Bitter çikolatanın içindeki acılık vücuda tokluk sinyali gönderir.

7. Soya Peyniri

Soya peyniri, iştahı bastırmaya ve yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olabilir. Tofudaki genistein adlı izoflavonun bu etkide rol oynadığı belirtilmektedir.

8. Wasabi

Wasabi, doğal bir iştah bastırıcıdır ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Suşi gibi yemeklerle tüketilebilecek bu sıcak baharat, obeziteyle mücadeleye yardımcı olabilir.

9. Yeşil Çay

Yeşil çay, içerdiği kafein ve kateşinler sayesinde iştahı bastırarak tokluk hissi sağlayabilir. Araştırmalar yeşil çayın sağlık yararlarını desteklemektedir.

10. Tarçın

Tarçın, insülinin etkilerini taklit ederek kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bu da iştah kontrolüne katkı sağlar.

11. Yoğurt

Yoğurt, iştahı bastırmada etkili bir besindir ve bağırsak sağlığını destekler. Araştırmalar, yoğurdun yağsız veya tam yağlı sütten daha iyi olduğunu göstermektedir.

12. Somon

Somon, protein ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balıktır. Yüksek proteinli diyetlerin tokluk hissi sağladığı ve iştahı azalttığı bilinmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.