DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2167439-0,10%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahramanmaraş, Savunma Sanayisi Alanında Büyük Adımlar Atıyor

Kahramanmaraş, Savunma Sanayisi Alanında Büyük Adımlar Atıyor

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 17:18
Kahramanmaraş, Savunma Sanayisi Alanında Büyük Adımlar Atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi Faaliyetlerini Sürdürüyor

6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından Türkoğlu ilçesinde faaliyet gösteren TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi, uçak, insansız hava aracı ve helikopter parçaları üretimine devam ediyor. TUSAŞ ile Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) arasında imzalanan “Ortak Girişim Sözleşmesi” çerçevesinde kentte savunma sanayi şirketi kurulması için önemli adımlar atıldı.

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ İçin 168 Başvuru Yapıldı

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ’nin kurulmasının ardından 29 Şubat 2024’te başlayan ortaklık çağrısına 168 başvuru yapıldı ve 220 milyon dolarlık sermaye oluşturuldu. Yeni tesis ile birlikte Kahramanmaraş’ın savunma sanayisinde önemli bir oyuncu olması hedefleniyor.

Kahramanmaraş, Türkiye’nin Savunma Sanayisi Kenti Olacak

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş’ın savunma sanayisi alanında Türkiye’nin öncü kenti olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgenin ekonomisinin canlandırılması amacıyla atılan adımların önemine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş, Tekstil ve Metal Üretiminin Yanında Savunma Sanayisinde de Rol Alacak

Kahramanmaraş’ın tekstil ve metal sektöründeki üretim gücünün yanı sıra artık savunma sanayisinde de söz sahibi olacağını ifade eden Buluntu, sivil havacılık ve milli savunmada kullanılacak hava araçlarının parçalarının Kahramanmaraş’ta üretileceğini söyledi.

Buluntu: “Kahramanmaraş, savunma sanayisinin başkenti olması noktasında ilerliyor. Bölgede yapılan yatırımlar sayesinde kentte önemli bir dönüşüm yaşanacak. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.