DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21595490,94%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kapusuz Ailesi: Peribacasına Yıllarca Bağlılık ve Sevgi

Kapusuz Ailesi: Peribacasına Yıllarca Bağlılık ve Sevgi

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 19:11
Kapusuz Ailesi: Peribacasına Yıllarca Bağlılık ve Sevgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1990 Yılında Heyelan Tehlikesiyle Köylerinden Ayrılan Aile

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi’nde yaşayan Hayriye ve Ahmet Kapusuz çifti, köylerinin 1990 yılında heyelan tehlikesi nedeniyle farklı bir bölgeye taşınmasına tanık oldu.

Ankara’ya Eğitim İçin Yerleşen Aile

Devletin inşa edip kurayla verdigi eve babası ve kardeşlerinin rahat etmesi için taşınmak istemeyen çift, çocuklarının eğitimi dolayısıyla Ankara’ya yerleşmeye karar verdi.

Peribacasına Bağlılık ve Bakım

2000 yılında köylerine geri dönen Kapusuz ailesi, zilyet hakları bulunan 25 metrekarelik peribacasına yerleşti. 2017 yılında inşa ettikleri yeni evlerine taşınmalarına rağmen, peribacasının temizliğini ve bakımını yapmaya devam ettiler.

Mutluluğu Küçük Detaylarda Bulmak

Peribacasını oturma odası, mutfak, tuvalet ve üst katında yatak odası olarak kullanan Kapusuz ailesi, küçük olsa da burada huzur bulduklarını ifade etti. Ahmet Kapusuz, yeni evlerine rağmen zaman zaman peribacasında dinlenmeye geldiklerini belirtti.

Geçmişle Bağlarını Sürdüren Aile

Kapusuz ailesi, peribacasını yıllarca evleri gibi kullanarak burada güzel anılar biriktirdi. Ahmet Kapusuz, dedesinden ve babasından kalan bu alanı bir yaşam alanına dönüştürdüklerini ve burayı hiç terk etmediklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.