DOLAR 32,3318 0.25%
EURO 35,0501 -0.24%
ALTIN 2.279,710,11
BITCOIN 22909191,84%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kimlikle e-imza atma dönemi başladı

Kimlikle e-imza atma dönemi başladı

ABONE OL
Mart 3, 2022 09:16
Kimlikle e-imza atma dönemi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

03.03.2022

 

Günümüzün ihtiyaçlarına ve teknolojik kolaylıklara uygun olarak geliştirilen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), mevcut nüfus cüzdanlarının yerini alıyor. Elektronik imza alt yapısına sahip kimlik kartlarıyla her türlü elektronik imza işlemi, yalnızca kimlik kartı kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Üst seviye elektronik güvenlik unsurlarına sahip TCKK’lara yüklenen elektronik sertifikalar sayesinde vatandaş elektronik ortamda sunulan birçok hizmete kolayca ulaşabiliyor.

 

Bir ayda 10 bin işlem yapıldı

 

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarına kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör uygulamalarında kullanılabilen elektronik imza sertifikası yüklenebiliyor. Elektronik sertifika yüklemesi yapılan kimlik kartları, elektronik imza atabilmek için yeterli oluyor. Elektronik imza sertifikası başvuru sahipleri nüfus müdürlüklerine giderek kimliklerine elektronik sertifika yükleyebiliyor. Kimlik kartına elektronik sertifika yüklemesi yaptırmak isteyen vatandaşların, E-GÜVEN’e online başvuru yapmalarının ardından kimlik kartlarına yükleme işlemleri için nüfus müdürlüklerine gitmeleri yeterli. Kimlik kartına elektronik imza sertifikası yükleme işlemleri, Türkiye’nin 81 ilindeki nüfus müdürlüklerinde bulunan nüfusmatikler aracılığıyla yapılmaya başlandı. İlk etapta 50 ilde faaliyete başlayan nüfusmatiklerde, bir ayda 10 binden fazla kişi işlem gerçekleştirdi.

 

Kimlikler e-imza ile buluştu

 

Kimliklerin dijitalleşmesine avantajlı elektronik imza paketleri ile katkı sağladıklarına değinen E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN olarak, elektronik ve mobil imza konusunda ürettiğimiz yenilikçi ve güvenilir çözümlerde olduğu gibi bugün de kimlik kartlarının dijitalleşmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Kimlik kartlarına e-imza yükleyerek e-dönüşüme dahil olacak kurum ve bireylere dönemsel uygun fiyat avantajı sunarak e-imza paketleri ile e-dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.