DOLAR 34,3869 0.47%
EURO 36,8522 -0.6%
ALTIN 2.968,04-0,25
BITCOIN 27323483,98%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LiveLifeTaller Boy Uzatma Ameliyatları Büyük İlgi Görüyor

LiveLifeTaller Boy Uzatma Ameliyatları Büyük İlgi Görüyor

ABONE OL
Ağustos 27, 2022 20:26
LiveLifeTaller Boy Uzatma Ameliyatları Büyük İlgi Görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boy uzatma ameliyatları; doğumsal hastalık, cücelik ve benzeri durumlarda sıklıkla tercih ediliyor. Kimi insanlar ise çeşitli estetik nedenlerle bu operasyonlara yöneliyor.

Boy uzatma ameliyatlarının uzuvlarda deformite, kısalık gibi sorunlara çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Halil Buldu ve Sedat Bey, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Boy Uzatma Ameliyatı Nedir?

Çocukluk çağı hastalıklarının, beslenme bozukluklarının, eklem ve kemik hastalıklarının boy kısalığına yol açabileceğini bildiren LiveLifeTaller hekimlerinden Halil Buldu, şunları söyledi:

‘’Doğru tedavi yöntemiyle, alanında uzmanlar tarafından gerçekleştirilen boy uzatma uygulamaları riskli değildir. Eğer kişi yalnızca estetik kaygıları sebebiyle bu ameliyata başvurmak istiyorsa 19-20 yaşlarının beklenmesine ihtiyaç vardır. Çünkü kemik gelişimi bu yaşlarda tamamlanır. Ancak uzuvlar arasında boy farklılığı mevcutsa veya travmadan kaynaklı uzuv kısalığı varsa boy uzatma ameliyatı her yaştan insana uygulanabilir.’’

Boy Uzatma Ameliyat Yöntemleri

‘LON’ ve ‘Precice II metodu’ olarak iki farklı teknikten yararlandıklarını belirten Op. Dr. Halil Buldu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

‘’Precice II metodunun avantajı dışarıdan bir şey belli olmaması. Ancak bunun maliyeti diğer yönteme göre daha fazla.

LON yönteminde kombine yöntem kullanılır. Dışarıdan uzama sağlayan cihazlar ve içeriden yerleştirilen kapalı çiviler tercih edilir.’’

Boy Uzatma Ameliyatında Kullanılan Cihazlar

Bu alandaki cerrahide hangi cihazlardan yararlandıklarına değinen LiveLifeTaller kurucularından Halil Bey şunları dile getirdi:

“Bu operasyonlarda; elektro-motor esaslı, manyetik veya uzaktan kumandalı cihazlardan yararlanılır. Uzaktan kumandalı olanlarda kendi kendine uzayan teleskopik çiviler kullanılır. İmplantlar yurt dışından getirildiği için bu tedavilerin maliyeti yüksektir. Bunlar sigorta tarafından karşılanmaz.

Fiksatör yardımıyla boy uzatmaya gelince; bu uygulama minimal invaziv yöntemlere dayalıdır. Büyük cilt kesilerine ihtiyaç duyulmaz. Ameliyat birkaç tane, en fazla 1 cm büyüklüğünde kesilerle gerçekleştirilir.

Bu sayede kemik zayıflatılır ve bir kırık oluşturularak eksternal fiksatör cihazıyla bu bölgede yeterli materyalin meydana gelmesi sağlanır. Sonra her gün 1 milimetre kadar uzatma gerçekleştirilir. Bunu hasta veya yakını, tıpkı bir sakızı çekip uzatır gibi kendisi yapabilir.’’

LiveLifeTaller bünyesinde yerli ve yabancı yüzlerce hastaya hizmet vermiş olduklarını söyleyen Op. Dr. Halil Buldu; kemik eğriliği, bacaklarda eğrilik veya çarpıklık gibi problemlere de çözüm sunduklarını bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.