DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki

ABONE OL
Nisan 23, 2024 20:17
Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki Bağlantı Araştırıldı

Obez insanların beyinleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, şişman bireylerin sağlıklı beslenme tercihinde daha fazla zorlandığı ortaya çıktı. Uzmanlar, VKİ değeri yüksek olan kişilerin, sağlıklı yiyecekleri seçebilmek için beyin aktivitelerinde daha büyük değişikliklere ihtiyaç duyduklarını keşfettiler.

Araştırma ve Bulgular

Queen’s Üniversitesi’nden araştırmacılar, 123 katılımcının yer aldığı üç MRI çalışmasını analiz etti. Katılımcılara sağlıklı beslenmeye odaklanmaları talimatı verildikten sonra yapılan seçimler sırasında beyin aktivitelerini incelediler. Analiz sonucunda, sağlıklı beslenme tercihlerini düzenleyebilen bireylerin beyin aktivitelerinde küçük değişikliklere ihtiyaç duyduğu belirlendi.

Araştırmacılar, ulusal Bilimler Akademisi (PNAS) dergisinde yayımladıkları makalelerinde obezlik oranının artışının sağlıklı beslenme alışkanlıklarını zorlaştırdığını vurguladılar. VKİ değeri yüksek olan bireylerin, sağlıklı beslenme tercihleri yapabilmek için beyin aktivitelerinde daha büyük değişimlere ihtiyaç duyduğu sonucuna vardılar.

Sonuç

Araştırmacılar, elde ettikleri bulguların obeziteyle mücadelede neden bazı insanların diyetlerini kontrol etmekte zorlandığını anlamaya yardımcı olabileceğini belirttiler. Ancak, sağlıklı beslenme tercihlerini yapma zorluğunun obeziteye mi yol açtığı yoksa obezitenin beyin aktivitelerini değiştirerek sağlıklı seçenekleri seçmeyi zorlaştırıp zorlaştırmadığının net olarak belirlenemediğini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.