DOLAR 32,3322 0.24%
EURO 35,0766 -0.15%
ALTIN 2.299,740,99
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK ALIRKEN DİKKAT!

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK ALIRKEN DİKKAT!

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK ALIRKEN FONKSİYONEL OLMASINA DİKKAT EDİN Birleşmiş Milletler tarafından sağlıklı yaşama bilincine kavuşmak amacıyla her yılın 7-13 Nisan tarihleri arası Sağlık Haftası olarak kutlanıyor. Pandemi ile birlikte sağlığına özen gösterenlerin sağlıklı atıştırmalık sektörüne büyük bir ivme kazandırdığını belirten Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, sağlıklı atıştırmalık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

ABONE OL
Nisan 19, 2022 08:47
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK ALIRKEN DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık bilgi ve bilincinin artmasını hedeflemek amacıyla her yılın 7-13 tarihleri arası Sağlık Haftası olarak kutlanıyor. Pandemiyle birlikte 7’den 70’e herkesin sağlığına dikkat ettiği bu günlerde Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, sağlıklı atıştırmalık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Sağlıklı olduğunu zannettiğimiz meyve ve kuruyemiş barlarının bazen sandığımızdan daha zararlı bir hal aldığını belirten Gülkan, sağlıklı atıştırmalık ürünlerini alırken özellikle fonksiyonel özellikli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gülkan, sözlerine şöyle devam etti: “Fonksiyonel bir atıştırmalığı tüketirken öncelikle vücudumuzun ihtiyaçlarının bilinmesi gerekiyor. Fonksiyonel özellikli sağlıklı atıştırmalık, normal gıdanın ötesinde vücuda destek olmalı ve vitamin, mineral desteği sağlamalı. Çeşitli bitkilerin ve meyvelerin birleşiminden oluşan fonksiyonel sağlıklı atıştırmalıklarda bir lezzet dengesi yakalamak çok önemli. Fonksiyonel sağlıklı atıştırmalık bağışıklığı desteklemeli, enerji vermeli, sindirimi kolaylaştırmalı, prebiyotik lif içermeli, antioksidan özellikli olmalı, vücutta detoks etkisi yaratmalı. Bunlar gibi vücudumuza tok tutmanın yanı sıra önemli faydaları barındırmalı. İçeriğinde bulunan tüm besinler ile vücudun ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, lif, sağlıklı yağ, vitamin ve minerali karşılamalı. Ancak her ne kadar sağlıklı olsa da sağlıklı atıştırmalıkların da fazlasını tüketmek olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı atıştırmalık alırken aynı zamanda şeker ve yağ oranlarına mutlaka bakılmalı. Katkısız, koruyucusuz ve şeker ilavesiz ürünler tercih edilmelidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.