DOLAR 32,3069 -0.63%
EURO 34,6654 -0.58%
ALTIN 2.412,47-0,41
BITCOIN 1893382-3,67%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal Medya Fenomeni Öğretmenlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri
  • Gün Gazete
  • Eğitim
  • Sosyal Medya Fenomeni Öğretmenlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Sosyal Medya Fenomeni Öğretmenlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri

ABONE OL
Nisan 11, 2024 16:06
Sosyal Medya Fenomeni Öğretmenlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenlerin Fenomen Olması ve Çocukları Etkileme Riski

Binlerce takipçili sosyal medya fenomeni öğretmenlerin, öğrencilerin videolarını paylaşması olayı gündemde. Yeni nesil öğretmenlerin çocuklarla ilişkileri ve bu videoların çocuk istismarı riskiyle eleştirilmesi konuşuluyor.

Prof. Dr. Tuncay Dilci’nin Uyarıları

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci, sosyal medya fenomeni öğretmenlerin riskler içerdiğini belirtti. Öğretmenleri rol model alan çocukların özel hayatlarını paylaşma eğilimi ve otorite sorunlarının oluşabileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Dilci, sosyal medyadaki ün sahibi olmak için mesleğini kullanan öğretmenlerin, çocuklara olumsuz örnek olabileceğini vurgulayarak, taciz ve suistimallere zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Çocuklar Üzerindeki Tehlikeler

Öğretmenlerin fenomen olmasıyla çocukların rol model alması, kolay para kazanma, bedenini sergileme gibi olumsuz davranışlara yönlendirilebileceğini belirten Prof. Dr. Dilci, bu durumun çocuklara taciz, siber zorbalık ve şantaj gibi riskler getirebileceğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.