DOLAR 32,4321 0.11%
EURO 34,8688 0.02%
ALTIN 2.399,820,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Balıkçılık Av Sezonunu Değerlendirdi
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Balıkçılık Av Sezonunu Değerlendirdi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Balıkçılık Av Sezonunu Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 14, 2024 17:07
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Balıkçılık Av Sezonunu Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizlerde Av Yasağı Uygulanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunu değerlendirdi. Yumaklı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacak denizlerde av yasağının devam edeceğini belirtti.

Kıyı Balıkçılığı Devam Edecek

Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise bu yasaktan muaf olacağını ve avcılık faaliyetlerine devam edebileceğini vurgulayan Yumaklı, balıkçıların Bakanlıktan izin alarak belirlenen kurallara uymaları koşuluyla uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceklerini açıkladı.

Halkın Sofralarındaki Yeri

Bakan Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun bereketli geçtiğini belirterek, halkın sofralarındaki yerini alan avcılık ürünlerinin ihracata da katkı sağladığını ifade etti. Hamsi başta olmak üzere birçok türün avcılığının arttığına dikkat çekti.

Denetimlerde Artış

Yumaklı, sezon boyunca gerçekleştirilen 171 bin 219 denetimde kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu ve 6 bin 527 kişi ile iş yerine idari para cezası uygulandığını bildirdi. Ayrıca, kurallara uymayan 78 gemiye el konularak mülkiyetlerinin kamuya geçirildiğini belirtti.

Gelecek Sezon İçin Planlar

Bakan Yumaklı, önümüzdeki sezon için su ürünleri avcılığına ilişkin yeni kuralların belirleneceğini ve sürdürülebilirlik temelli yaklaşımların uygulanacağını vurguladı. Bilimsel ve teknik tavsiye kurullarından gelecek raporlar doğrultusunda sektöre yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.