DOLAR 32,3328 0.24%
EURO 35,0791 -0.16%
ALTIN 2.296,160,83
BITCOIN 22833270,90%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Gün Gazete
  • Gündem
  • Türk Eğitim Vakfı Bağışçısı, Türk Sanat Müziği Bilimcisi Ahmet Adnan Saygun Mezarı Başında Anıldı

Türk Eğitim Vakfı Bağışçısı, Türk Sanat Müziği Bilimcisi Ahmet Adnan Saygun Mezarı Başında Anıldı

ABONE OL
Ocak 9, 2023 13:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk sanat müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun, ölümünün 32. yıldönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında Türk Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi, bursiyerleri, yakınları ve sanatçı dostları tarafından anıldı.

Türk Müziği bilimcisi, eğitimci, müzikolog, Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk Beşleri arasında yer alan, klasik batı müziği formunda önemli yapıtlara imza atmış Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’un anma töreni, 6 Ocak Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleşti. Tüm mal varlıklarını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Saygun çiftinin anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Saygun’un yakınları ve sanatçı dostları da katıldı.

Bağışlarıyla yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan Ahmet Adnan Saygun ve eşi merhume Nilüfer Saygun’un anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Vakfımızın Mütevelliler Heyeti Üyeliğini de yapmış Ahmet Adnan Saygun ve kıymetli eşi mal varlıklarını vakfımıza emanet ederek gençlerimizin yoluna ışık oldu. Bağışçımız merhum Ahmet Adnan Saygun’un adına verilen burs fonundan bugüne kadar yüzlerce gence eğitim bursu sağladık. 2022-2023 eğitim döneminde 16 öğrencimiz daha bu burstan faydalanacak. Gençlerimize verdiğimiz eğitim desteği ile değerli bağışçımızın adını sonsuzluğa taşımaya devam edeceğiz. Nur içinde yatsınlar.”

 Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.