DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı
  • Gün Gazete
  • Eğitim
  • “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı

ABONE OL
Nisan 28, 2024 16:17
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun Soluklu Bir Çalışmanın Ürünü

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne açtı. Bu model, 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Modeller ve Toplantılarla Şekillendirildi

Model, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla düzenlenen 20 çalıştayda oluşturuldu. Her bir ders için oluşturulan ekipler yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Yeni Müfredatta Beceri Odaklı Yaklaşım

Yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi. Ayrıca, değişen ihtiyaçlara göre esnek bir yapı benimsendi.

Öğrenci Profili ve Değerler

Yeni modelde yetkin ve erdemli insanı önceleyen öğrenci profili belirlendi. Program, öğrencilerin karakter gelişimini desteklemeyi, değerlerin eğitim sürecinde doğal olarak edinilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Okul Öncesi ve Lise Düzeyinde Yenilikler

Yeni müfredatta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde kademeli olarak uygulanacak değişiklikler bulunuyor. Özellikle Türkçe derslerinde önemli vurgular yapılarak dil becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Matematik ve Fen Bilimleri Derslerinde Yenilikler

Matematik ve fen bilimleri derslerine yönelik yeni beceri odaklı yaklaşımlar belirlendi. Bu alanlarda öğrencilerin kavramsal düşünme becerilerinin geliştirilmesi ön planda tutulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.