Teka’nın Türkiye’deki 30 yılını kutlamak ve önümüzdeki dönem büyüme planlarını duyurmak üzere düzenlediği gala yemeğinde, Heritage-B İcra Kurulu Başkanı Maximillian Bronner, Teka Group CEO’su Stefan Hoetzl’ün yanı sıra üst düzey yöneticiler ve Teka Türkiye çalışanları hazır bulundu. Teka Türkiye’nin ankastre mutfak ürünleri pazarında hızlı büyümesine değinen Teka Türkiye Genel Müdürü Aydın Kuzaltı, “Ülkemizde başarılarla geçen tam 30 yılı geride bıraktık. İç pazarın yanı sıra yurtdışı ihracatımız ile tüm dünyanın mutfaklarına ulaşıyoruz. Pişirmeyi odağına alan mutfak anlayışımızla dünyanın her yerinde, evlerin kalbine ulaşan hizmetler sunuyoruz” diye konuştu.
“Türkiye fabrikalarımız TEKA globalin de gözbebeği”
Kuzaltı sözlerine şöyle devam etti: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde evye fabrikamızda kendi markamız TEKA ve ayrıca OEM’e üretim yapıyoruz. 2003 yılında Ege Serbest Bölge’de kurduğumuz fabrikamızda ankastre ocak ve fırın üretiyoruz. Türkiye’de üretim tesislerimiz, ofis ve showroomlarımızla toplam altı lokasyonda faaliyet gösteriyoruz. Türkiye fabrikalarımız TEKA Global’in gözbebeği. Tüm performans indikatörlerimiz fabrikalar arasında üst sıralarda yer alıyor. Türkiye’den TEKA ve OEM markalı ürünler beş kıtaya ihraç ediliyor. Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında 57 ülkedeki iştirakımız ve 15 fabrikamız ile toplam 116 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Teka bugün tüm dünyada 100 milyondan fazla tüketiciye hizmet eden dev bir marka.”
“Türkiye’ye yatırıma devam edeceğiz”
Teka, 2025 yılına kadar planlı bir büyüme ile cirosunu yüzde 100 oranında artırmayı hedefliyor. Toplantıda gelecek yıllara dair hedeflerini de belirten Kuzaltı, “Büyüme hedeflerimizin doğal sonucu olarak istihdam sayımızı da artırmayı planlıyoruz. Bu ivmeyle 30 yıldır yaptığımız gibi ülkemize yatırıma devam edeceğiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız yatırımlarla kapasitemizi artırdık. -” dedi.
“Ar-Ge yatırımlarıyla global ürünleri Türkiye müşterilerimize kolayca sunuyoruz”
Ar-Ge yatırımlarına da vurgu yapan Kuzaltı, “Son iki yıldır Ar-Ge’ye büyük miktarda yatırım yaparak Avrupa’da tasarlanan ve geliştirilen ürünlerimizi Türkiye’deki müşterilerimizin beğenisine sunduk. Restoran kalitesinde etler için Teka SteakMaster ankastre fırın, Sınırsız Yüzey ve DirectSense teknolojisi ve Dokunmatik Kontrol paneli ile Teka indüksiyon ocak başta olmak üzere yeni ürün yelpazesinde sunulan tüm fırın, ocak ve davlumbazlar özellikleri bakımından inovasyonda çok önemli bir aşamayı temsil ediyor” diye devam etti.
Teka, Great Place to Work sertifikası aldı
Teka Türkiye, Mayıs 2022’de çalışan memnuniyetini gösteren Great Place to Work sertifikası aldı. Konuyla ilgili olarak Kuzaltı şu değerlendirmeyi yaptı:
“TEKA Türkiye olarak Great Place To Work Sertifikası aldık. Bu, hepinizin desteğiyle son dört yıldır yaptığımız çalışmaların taçlanması. TEKA Türkiye, çalışma arkadaşlarını dinleyen, görüş ve önerileri etkin bir şekilde değerlendiren bir aile. Bu sertifikayı almak için ekstra bir çaba sarf etmediğimizi hepimiz biliyoruz. Bu başarı bizim doğal çalışma ortamının bir sonucu.”
Müşteri memnuniyetini artıracak adımlar
Teka, müşteri deneyimi noktasında fark yaratmak, satış sonrasında da hizmetlerini geliştirerek memnuniyeti artırmak için sürekli çalışıyor. Şirket geçen Ağustos ayı itibariyle, satış sonrası hizmetleri için yeni bir iş ortağıyla da anlaştı. Teka, bu yeni servis yönetim programıyla önümüzdeki dönemde montaj ve onarım bildirim taleplerini online olarak takip edecek.
Kuzaltı, “Markamız, kalite, teknoloji ve inovasyona dayanıyor. Teka ürünleri güvenilirlik, verimlilik ve hassasiyet özellikleriyle dünya çapında tanınıyor. ve tüm ürünlerine en iyi işlevselliği sağlamak ve her adımda mükemmelliğe ulaşmak üzere tasarımlar yapıyor. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip şirketimiz köklü değerlere dayanıyor
Sahiplenme, Kazanma Tutkusu, Orjinallik, Saygı Çeviklik ve ilgilenme. Ayrıca TEKA Grubun en yükseğe konumlandırdığı birincil amacı tüm paydaşlarımızla alışılmışın dışında ilgilenmektir. Bu kapsamda; her alanda çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimize içindünya standartlarında kaliteli çözümler sunarak günlük problemlerinizi çözmelerine yardımcı oluyoruz. Çalışanlarımızın görüş ve önerilerini de alarak iş süreçlerimizi ve çalışma ortamımızı sürekli iyileştiriyor , tedarikçilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımız için yüksek amacımız çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz.
Sürdürülebilir üretimle 20 bin ağacın kesilmesinin önüne geçti
Teka EuroAsia ailesi olarak iş sürekliliğini sağlayıcı, karbon salınımını düşürmeye yönelik ve yeşil dönüşümü destekleyici, doğal kaynak tüketimini azaltıcı, atık oluşumunu azaltıcı projeleri destekliyor.
Atık oluşumunun önüne geçecek projeler geliştiren şirket, atıklarını yeniden değerlendiriyor. Değerlendiremediği atıkları kaynağında ayrıştırıyor. Teka, aylık enerji tüketimi ve atık oluşumlarımızı takip ederek, önlemler alıyor. Teka, sadece son 4 yılda atık miktarını yüzde 35 oranında azalttı. Yaklaşık 3400 varil petrol kullanımının önüne geçti, 1.200.000 kWh elektrik tasarrufu sağladı. Şirket, geri dönüşüme gönderdiği atıklarla yaklaşık 20 bin ağacın kesilmesinin önüne geçti.
Teka hakkında
Teka’nın tarihi 1924 yılında, Alman iş adamı Karl Thielmann’ın tarım makineleri şirketi kurup ilk yıllarında bu sektöre odaklanmasıyla başladı. Kısa bir süre sonra, şirket tarihinde atılmış önemli bir adım olan paslanmaz çelik alanında çalışmaya başladı. 1957’de Helmut Klein, şirkete ortak olarak katıldı. Teka, her iki kurucusunun (Thielmann & Klein) baş harfleri ile birlikte bir ticari marka olarak ortaya çıktı. Teka, Türkiye’de 1992 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 400’ü aşkın çalışana sahip olan şirket, İstanbul ve İzmir’deki üretim tesislerinden dünyada 5 kıtaya ürün ihraç ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.