DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin süper akaryakıt markası OPET

Türkiye’nin süper akaryakıt markası OPET

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 12:36
Türkiye’nin süper akaryakıt markası OPET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türkiye’nin akaryakıt dağıtım sektöründe en sevilen ve en itibarlı markası OPET, unvanlarına bir yenisini daha ekledi. OPET, “NielsenIQ” ve Superbrands Türkiye tarafından yapılan Superbrands araştırmasında Türkiye’nin “Süper Marka”sı seçildi.  

 

 

OPET, Superbrands Türkiye 2022-2023 Araştırması’nda 4’üncü kez, sektöründe ‘Türkiye’nin Süper Markası’ seçildi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirlen toplam 2006 görüşmenin sonucunda 78,64 puan alan OPET, “Superbrands Türkiye” tarafından seçilen marka olarak Superbrands Mührü’nü kullanmaya hak kazandı. OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, Superbrands başarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “OPET olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılamak ve bunu yaparken gelecek nesillere de çevresel, toplumsal ve sosyal anlamda daha yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere çalışıyoruz. Çalışmalarımız dünyanın önde gelen ödül organizasyonları tarafından da takdir görüyor. 4’üncü kez kazandığımız Superbrands unvanı ile bir kez daha onurlandırılmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

1248 marka değerlendirildi

Superbrands marka ölçümlendirme programı Türkiye’de 17 yıldır sürdürülüyor. OPET, 2022 yılında yedinci kez gerçekleştirilen araştırma kapsamında derlenen kitap çalışmasında da yer aldı. Kitapta OPET’in tarihçesine ve bugüne kadar imza attığı başarılara yer verildi. Superbrands Türkiye, “Superbrands kriterlerine” göre 4200 marka arasından 1248 markayı aday marka olarak belirledi. Adaylar, marka ile ilişkili sivil toplum kuruluşlarının, konusunda uzman yöneticilerinden oluşan “Seçici Kurul” tarafından değerlendirildi. Bu markalardan ilk 300’ü “NielsenIQ” tarafından Mayıs 2022 tarihinde halk oylamasına sunuldu. NielsenIQ, 300 marka için İstanbul, Ankara, İzmir’de, kadın-erkek, 18-55 yaş ve tüm sosyo-ekonomik statü (SES) gruplarında 2006 görüşme gerçekleştirdi. Çalışmalar sonucunda 141 marka, Superbrands barajını aşarak Türkiye’nin “Süpermarkaları”ndan biri olmaya hak kazandı. 

 

98 ülkede markalaşma konusunda bağımsız otorite konumunda 

İngiltere merkezli Superbrands International, 98 ülkede faaliyet gösteren bağımsız bir marka değerlendirme kuruluşu. Superbrands organizasyonu İngiltere’de ilk kez 1994 yılında gerçekleştirildi. 28 yıldır dünyada Superbrands International tarafından sürdürülen bu organizasyon; markaların başarı hikayelerini, bağlı oldukları şirket içinde oynadıkları ekonomik ve sosyal rollerin önemini, bulundukları ülkelerde anlatmak, tanıtmak ve diğer markalara örnek olmalarını sağlamak amacıyla yola çıktı. Günümüzde markalaşma konusunda bağımsız bir otorite konumuna gelen Superbrands, başarılı olan markaların ve bağlı oldukları kurumların dünyada tanınmasını da sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.