DOLAR 32,3407 0.18%
EURO 35,1020 -0.26%
ALTIN 2.240,11-0,14
BITCOIN 2026418-7,83%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜSİAV ENERJİ PLATFORMU BAŞKANI KUTLU TAMAY, SKTT (SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ) HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPTI…
  • Gün Gazete
  • Gündem
  • TÜSİAV ENERJİ PLATFORMU BAŞKANI KUTLU TAMAY, SKTT (SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ) HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPTI…

TÜSİAV ENERJİ PLATFORMU BAŞKANI KUTLU TAMAY, SKTT (SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ) HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPTI…

ABONE OL
Haziran 14, 2022 18:55
TÜSİAV ENERJİ PLATFORMU BAŞKANI KUTLU TAMAY, SKTT (SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ) HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPTI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜSİAV (Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı) Enerji Platformu Başkanı, uzun yıllardır Enerji sektöründe çalışmalar yapan ve Tamay Enerji Danışmanlık Firmasının sahibi Kutlu TAMAY, son zamanlarda Enerji Piyasasında sıkça duyulmaya başlayanSKTT (Son Kaynak Tedarik Tarifesi ) hakkında detaylı bilgi verdi.

SKTT (Son Kaynak Tedarik Tarifesi); Serbest Tüketici niteliğine haiz olduğu halde elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmeyen tüketicilere elektrik enerjisi tedarikine ilişkin tarife sistemidir. Düzenleyici kurul EPDK’nın almış olduğu karara göre 2022 yılına ait limit, 3 milyon kwh /yıl olarak belirlenmişti. Ancak bu limit, 1 temmuz 2022 itibariyle 1 milyon kwh/yıl olarak yeniden düzenlenmiştir. Aylık ortalama 83.333 kwh (yaklaşık 240.000 TL) tüketime tekabül etmektedir. Bu limiti aşan tüketiciler Son Kaynak Tedarik Tarifesinden ücretlendirilir.

*Son kaynak tedarik tarife (SKTT) fiyatlandırması nasıl belirlenir ?

Bu tarifede, her yıl kurulca belirlenen limiti aşan ‘Yüksek Tüketimli Tüketiciler’ için faturalarındaki enerji fiyatı, gerçek piyasa maliyetlerini yansıtması amaçlanan bir formül [(ptf+yekdem) x kbk*]  ile oluşturulacaktır.

*Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 18/10/2018 tarihli toplantısında Son Kaynak Tedarik tarifesinin düzenlenmesi hakkında tebliğin 6.maddesin de tanımlanan ve geçici 2.maddesinde belirlenen KBK’nın 1/1/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1,0938 olarak revize edilmesine ve uygulanmasına karar verilmiştir.(Karar tarihi : 18/10/2018 no: 8136)

Tamay Enerji Danışmanlık

Temsilciliğini yapmakta olduğumuz Türkiye’nin önde gelen Enerji Şirketleriaracılığıyla Otel, Hastane, Fabrika, Osb, Avm ve İnşaat Şantiyeleri gibi SKTT’yetabii olan işletmelerin faturalarında özel indirimler sağlamaktayız.

Bu indirimden faydalanabilmeniz için firmamıza son aya ait elektrik faturalarınızı göndermeniz yeterli olacaktır. Fiyat teklifiniz Enerji Uzmanlarımız tarafından özenle hazırlanıp mail adresinize iletilecektir.

Konu ile ilgili başvuruda bulunmak veya detaylı bilgi almak için;

‘’Enerjiniz Enerjimizdir’’

KUTLU TAMAY / Enerji Tarife Danışmanı

0 507 437 81 41 – [email protected]https://twitter.com/Kutlutamay

www.tamayenerjidanismanlik.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.