DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045397-2,49%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ULAK Haberleşme AŞ, 6G Teknolojileri İçin Ankara’da AR-GE Laboratuvarı Kuruyor
  • Gün Gazete
  • Teknoloji
  • ULAK Haberleşme AŞ, 6G Teknolojileri İçin Ankara’da AR-GE Laboratuvarı Kuruyor

ULAK Haberleşme AŞ, 6G Teknolojileri İçin Ankara’da AR-GE Laboratuvarı Kuruyor

ABONE OL
Mart 1, 2024 22:05
ULAK Haberleşme AŞ, 6G Teknolojileri İçin Ankara’da AR-GE Laboratuvarı Kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ULAK Haberleşme AŞ, Mobil Dünya Kongresi’nde 6G Çalışmalarını Tanıttı

ULAK Haberleşme AŞ, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde son dönemde geliştirdiği milli teknoloji çözümlerini tanıttı. Şirket, 6G teknolojileri üzerine yaptığı AR-GE çalışmalarını duyurdu.

ULAK, 6G Teknolojileri İçin Ankara’da AR-GE Laboratuvarı Kuruyor

ULAK Haberleşme AŞ AR-GE Müdürü Erdem Demircioğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, şirketin LTE ve 5G alanlarında çalışmalar yürütürken aynı zamanda 6G teknolojilerine hazırlandıklarını belirtti. Demircioğlu, ULAK’ın 6G’ye yönelik temel teknolojiler üzerine fikir geliştirdiğini, teknoloji ürettiğini ve bunları patentlediğini açıkladı.

Demircioğlu, “2024 yılı içerisinde laboratuvarı Ankara’da faaliyete geçireceğiz. Bu laboratuvar ürünlerimizin gelişimine katkı sağlayacak ve Türkiye’de ilk kez yapılan bu çalışma ile 6G teknolojilerinin fikri mülkiyet hakları ülkemizde kalacak şekilde geliştirilmesini sağlayacağız” dedi.

ULAK’ın Vizyonu: Milli ve Güvenilir 6G Çözümleri

ULAK Haberleşme AŞ, 6G teknolojileriyle birlikte dikey uygulamalar temelli olarak otonom araçlardan akıllı ev sistemlerine, uydu teknolojilerinden sağlık uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüteceğini belirtti. Şirket, bilgi güvenliğini ön planda tutarak insan-makina, makina-makina arası iletişimin güvenliğini sağlamaya odaklanacak.

Demircioğlu, “ULAK, 6G’de milli çözümler üreten ve Türk mühendisinin akıl terini alın terine dönüştüren, bunları patentleyen bir şirkettir. Bu sayede ülkemize ekonomik getiriler sağlayacak ve teknolojinin sahibi Türkiye olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.