DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2150146-0,28%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektronik Sigara Kullanan Gençlerde Yüksek Kurşun ve Uranyum Düzeyleri Tespit Edildi
  • Gün Gazete
  • Sağlık
  • Elektronik Sigara Kullanan Gençlerde Yüksek Kurşun ve Uranyum Düzeyleri Tespit Edildi

Elektronik Sigara Kullanan Gençlerde Yüksek Kurşun ve Uranyum Düzeyleri Tespit Edildi

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 20:14
Elektronik Sigara Kullanan Gençlerde Yüksek Kurşun ve Uranyum Düzeyleri Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nebraska Üniversitesi’nden yapılan araştırmaya göre…

Nebraska Üniversitesi’nden araştırmacılar, elektronik sigaranın gençler üzerindeki etkisini inceleyen bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışmada, günde en az sekiz kez e-sigara kullandığını bildiren 13 ila 17 yaş arasındaki gençler üzerinde odaklanıldı.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre…

Araştırma sonucunda, düzenli olarak elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında ara sıra e-sigara kullananlara oranla yüzde 30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu ortaya çıktı. Kontrol grubunda hiç elektronik sigara kullanmayan gençler bulunmasa da sigaradan uzak duran 200 e-sigara kullanıcısından oluşan ABD örneği, belirgin bir model ortaya koymaktadır.

Endişe Verici Durum

Mentol veya nane yerine tatlı elektronik sigara aromalarını tercih eden gençler arasında uranyum biyobelirteçlerinin özellikle yüksek olduğu belirlendi. Bu durum, kamuya sağlık açısından oldukça endişe verici bir tablo oluşturmaktadır.

Araştırmacılardan Çağrı

Kamu sağlığı açısından, araştırmacılar e-sigaraların potansiyel toksisitesi konusunda daha detaylı çalışmalar yapılmasını savunmaktadırlar. Elektronik sigaraların gençler üzerindeki etkilerinin daha yakından incelenmesi ve olası risklerin önlenmesi için bilimsel çalışmalara devam edilmesi gerekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.