DOLAR 34,2054 0.22%
EURO 37,1237 0.1%
ALTIN 2.978,030,81
BITCOIN 23164090,61%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocaeli’de Kadınlara Yönelik Şiddet Olayı

Kocaeli’de Kadınlara Yönelik Şiddet Olayı

ABONE OL
Ekim 17, 2024 18:36
Kocaeli’de Kadınlara Yönelik Şiddet Olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Şiddet Olaylarını Araştırıyor

Kocaeli’nin Körfez ve İzmit ilçelerinde farklı tarihlerde yaşanan kadınlara yönelik şiddet olayları, sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bu görüntülerin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek çalışma başlattı. Mağdurlar R.S., A.T.S ve C.S.’nin darbedilmesine karışanların Bahar K. ve G.K. olduğu belirlendi.

Şüpheliler Gözaltına Alındı

Bu tespitin ardından gerçekleştirilen operasyonla ‘darp’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kasten yaralama’ gibi suçlardan aranan Bahar K. ve G.K. dün gözaltına alındı. G.K. serbest bırakılırken, Bahar K. bugün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkan Bahar K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şiddet Anları Kameraya Yansıdı

Şüphelilerin kadınlara yönelik şiddet anları, hem evde hem de sokak ortasında çekilen görüntülerde açığa çıktı. Bahar K.’nın mağdurlara yönelik saldırırken sarf ettiği sözler ve mağdurların çektiği acılar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vali Seddar Yavuz, şüphelinin yakalanmasının ardından sosyal medya hesabından “Gereği yapıldı” notuyla paylaşım yaptı.

Soruşturma Devam Ediyor

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da dikkat çektiği olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Şiddet görüntülerinin paylaşılması, toplumda infial yaratarak kadına şiddet konusunda duyarlılığı artırdı. Emniyet birimleri, benzer olayların yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.