DOLAR 32,4551 -0.1%
EURO 34,9061 0.09%
ALTIN 2.423,890,07
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İRAN’IN İSRAİL’E YÖNELİK SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA
  • Gün Gazete
  • Gündem
  • MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İRAN’IN İSRAİL’E YÖNELİK SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İRAN’IN İSRAİL’E YÖNELİK SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA

ABONE OL
Nisan 18, 2024 18:07
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İRAN’IN İSRAİL’E YÖNELİK SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık, Bölgedeki Gelişmeleri Değerlendirdi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, bölgedeki savunma ve güvenlik konularını yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

İran’ın Saldırısı ve Türkiye’nin Tutumu

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısıyla ilgili olarak tüm gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, alınabilecek tedbirlerin sürekli olarak değerlendirildiğini aktardı. Türkiye, bölgesel barış ve istikrarı ön planda tutarak İsrail’in saldırılarına karşı tutarlı, insani ve adaletli bir tutum sergilemeye devam ediyor.

ABD Uçaklarıyla İncirlik’te Gerçekleştirilen Eğitimler

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD bombardıman uçaklarının İncirlik’te gerçekleştirdiği eğitimlere de değindi. Bakanlık, ABD’ye ait uçaklarla yapılan eğitimlerin, ikili anlaşmalar ve müttefiklik kapsamında yılda birkaç kez gerçekleştirildiğini ve son dönemdeki bölgesel gelişmelerle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Kürecik’teki Radar Sistemi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’e saldırdığı sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı konusunda şu açıklamayı yaptı: “Kürecik radarı, ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.