DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumenya Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği İçin Aday Oldu
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • Rumenya Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği İçin Aday Oldu

Rumenya Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği İçin Aday Oldu

ABONE OL
Mart 13, 2024 15:28
Rumenya Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği İçin Aday Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rumenya’nın NATO’ya Katılımının 20. Yılında Açıklama

Rumenya Cumhurbaşkanı Iohannis, ülkesinin NATO’ya katılımının 20. yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada, adaylığını tüm sorumluluğuyla üstlendiğini belirtti.

Iohannis’in NATO’ya Vurgusu

Iohannis, NATO’ya katılmanın ülkesine “tarihteki en güçlü güvenlik garantisini” sağladığını vurgulayarak, NATO üyeliğinin önemine dikkat çekti. Son on yılların en zor zamanlarını yaşadığını ancak NATO üyeliği sayesinde güvende olduklarını ifade etti.

NATO Hedeflerine Ulaşma

Cumhurbaşkanı Iohannis, görev süresince NATO’nun belirlediği GSYİH’nın en az yüzde 2’sini savunmaya harcaması hedefine yüzde 2,5 ile ulaştığını açıkladı.

Rumenya’nın NATO’daki Rolü

Iohannis, Doğu Avrupa’nın NATO içindeki tartışmalara ve alınan kararlara önemli katkıları olduğunu belirterek, bölgelerin dengeli ve etkili bir şekilde temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Genel Sekreterlik Adaylığı

Iohannis, NATO’nun misyonuna yeni bir bakış açısı getirilmesi gerektiğini savunarak, NATO Genel Sekreterliği için yarışa katılma kararı aldığını duyurdu ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin rakibi oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.