Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital entegrasyon çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar kapsamında, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla tüm illerde uygulanmaya başlanacak olan uygulama ile aile hekimleri ve sağlıklı hayat merkezleri, hastanelerle dijital olarak entegre olacak.
Yeni uygulama ile aile hekimleri, INR, röntgen, mamografi, yenidoğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan talep edebilecek. Hastalar, hastaneye gitmeden ve poliklinik kaydı yaptırmadan tetkiklerini çektirebilecekler ve sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarında görüntülenebilecek. Aile hekimleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastanelerden alabildikleri muayene randevularına ek olarak kontenjanlar oluşturabilecekler.
Aile hekimleri, hastalarını muayene veya değerlendirmesi sonucunda hastaneye yönlendirildiğinde sevk veya hekim notu oluşturabilecekler. Ayrıca, laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri için yeni bir süreç başlatılacak ve bu süreç hastalar için daha hızlı ve pratik hale getirilecek.
Sağlıklı Hayat Merkezlerinin de dijital entegrasyon süreci kapsamında, hekimler uygun gördükleri hastalarına danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları amacıyla MHRS üzerinden randevu oluşturabilecekler. Hem hekimler hem de hastalar, sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden bilgi notları düzenleyerek bilgi paylaşımında bulunabilecekler.
Yapılan bu entegrasyon çalışmaları ile birlikte Türkiye’de sağlık hizmetleri daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde sunulacak, vatandaşlar da sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlayabilecekler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.