DOLAR 32,5031 0.24%
EURO 34,9399 0.13%
ALTIN 2.439,730,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Genel Kurulu 16 Nisan’da Çalışmalarına Başlıyor

TBMM Genel Kurulu 16 Nisan’da Çalışmalarına Başlıyor

ABONE OL
Nisan 14, 2024 18:04
TBMM Genel Kurulu 16 Nisan’da Çalışmalarına Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri Arasından Sonra Toplanacak

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart’taki yerel seçimler nedeniyle verdiği aranın ardından haftalık çalışmasına 16 Nisan Salı günü başlayacak. Genel Kurul, 16 Nisan Salı günü tekrar toplanarak çalışmalarına devam edecek.

Enerji Alanında Kanun Teklifi Ele Alınacak

TBMM Genel Kurulu’nun haftalık çalışmasında, enerji alanında düzenlemeler içeren bir kanun teklifi ele alınacak. Kanun teklifine göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz Türkiye’de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına pazarlanabilecek.

Enerji Verimliliği Artırılacak

Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projelere destek verilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, projelerin bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında, 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla destek sağlayacak.

Yenilenebilir Enerji Üretim Alanları Genişletilecek

Denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin yanı sıra belirli alanlar yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilecek. Bu alanlarda imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Elektrik Hizmetleri Olağanüstü Durumlarda Karşılanacak

Olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanması için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslara göre karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’deki Grup Toplantısına Katılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı ve Çarşamba günleri TBMM’deki siyasi partilerin grup toplantılarına katılacak. Erdoğan’ın, 17 Nisan Çarşamba günü AK Parti’nin grup toplantısına katılması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.