DOLAR 32,3745 -0.03%
EURO 34,9045 0.2%
ALTIN 2.390,72-0,24
BITCOIN 19989514,06%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı Macaristan’ı 2-1 Mağlup Etti
  • Gün Gazete
  • Spor
  • Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı Macaristan’ı 2-1 Mağlup Etti

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı Macaristan’ı 2-1 Mağlup Etti

ABONE OL
Nisan 10, 2024 21:04
Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı Macaristan’ı 2-1 Mağlup Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Necla Güngör Kıragası: “Gelişime Açık Olduğumuzu İspatladık”

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup ikinci maçında Macaristan’ı 2-1 mağlup etti. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada iyi mücadele ettiklerini ve istedikleri oyunu sahaya yansıtarak galibiyete ulaştıklarını belirtti.

Güçlü Rakibe Karşı Planlı Oyun

Kıragası, Pendik Stadı’nda oynanan maçta güçlü bir rakiple karşılaştıklarını vurgulayarak, “İki senaryomuz vardı. İlk yarı topu tutup pozisyon vermemek, ikinci devrede ise hücum oyuncularımızı atağa geçirip golü bulmak istiyorduk. Bu plana sadık kalarak sahadan galip ayrılmak bizi mutlu etti.” şeklinde konuştu.

İleriye Dönük Hedefler

Türkiye’nin dünya sıralamasında 62. sırada olduğunu, Macaristan’ın ise 40. sırada yer aldığını hatırlatan Kıragası, “Aradaki sıralama farkına rağmen ortaya koyduğumuz performansla kadın futbolunda ilerleyebileceğimizi gösterdik. Oyuncularımızın gösterdiği mücadeleden gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Necla Güngör Kıragası, takımının yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemek istediğini belirterek, “Hedefimiz kesinlikle B Ligi’nde kalmak. A Ligi’ne hızlı adımlarla geçmek yerine süreci planlı bir şekilde yönetmek istiyoruz. C Ligi’nde 4 senede oluşturduğumuz takımın meyvelerini şimdi topluyoruz. Grubu İsviçre’nin ardından ikinci sırada tamamlayarak play-off’lara kalmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.