DOLAR 32,5159 0.31%
EURO 34,7790 0.42%
ALTIN 2.417,811,60
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Xabi Alonso’nun Çalıştırdığı Bayer Leverkusen Bundesliga Şampiyonu Oldu
  • Gün Gazete
  • Spor
  • Xabi Alonso’nun Çalıştırdığı Bayer Leverkusen Bundesliga Şampiyonu Oldu

Xabi Alonso’nun Çalıştırdığı Bayer Leverkusen Bundesliga Şampiyonu Oldu

ABONE OL
Nisan 17, 2024 21:05
Xabi Alonso’nun Çalıştırdığı Bayer Leverkusen Bundesliga Şampiyonu Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Leverkusen, Werder Bremen’i 5-0 Yenerek Şampiyonluğa Ulaştı

Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen, Bundesliga’da ezici bir zaferle Werder Bremen’i 5-0 mağlup ederek Almanya’nın yeni şampiyonu oldu. Leverkusen, Bayern Münih ve Vfb Stuttgart’ı geride bırakarak tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu elde etti.

Maçta Öne Çıkanlar

Maçta Victor Boniface’ın penaltı golüyle 25. dakikada skoru açan Leverkusen, Granit Xhaka ve Florian Wirtz’in golleriyle galibiyeti perçinledi. Wirtz, 68, 83 ve 90. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı.

Taraftarların Coşkusu

Maçın ardından büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, İspanyol teknik direktörleri Xabi Alonso’ya sevgilerini “Qué viva Espana” şarkısıyla gösterdi. Taraftarlar arasında, zaferin şerefine bir cadde isminin değiştirilmesi girişimi büyük ilgi gördü.

Yasal Değişiklik Gerekiyor

Bismarckstrasse’nin “Xabi-Alonso Caddesi” olarak değiştirilmesi taraftarlar arasında heyecan yaratsa da, bu değişiklik için yasal bir sürecin izlenmesi gerekiyor. Şehir meclisinin aldığı karar uyarınca, caddelere bireysel isimler verilmesi yasaklanmış durumda.

CDU’nun Leverkusen Belediye Meclisi lideri Stefan Hebbel, konunun insanların duygularına dokunduğunu belirterek, bu konunun düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Yeşiller Partisi’nin Önerisi

Yeşiller Partisi ise, bir caddenin değil, stadyum tribününün Alonso’nun adını taşımasının daha uygun olacağını savunuyor. Konsey, Bayer Leverkusen’e olağanüstü katkılarda bulunan Alonso’ya şehrin fahri vatandaşlığını verme konusunda istekli olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.