DOLAR 32,2602 0.04%
EURO 34,7880 -0.08%
ALTIN 2.410,040,05
BITCOIN 2056747-0,62%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Gazeteci İsrail Ürünleri Boykotu Yüzünden İşinden Oldu
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • Almanya’da Gazeteci İsrail Ürünleri Boykotu Yüzünden İşinden Oldu

Almanya’da Gazeteci İsrail Ürünleri Boykotu Yüzünden İşinden Oldu

ABONE OL
Nisan 9, 2024 15:06
Almanya’da Gazeteci İsrail Ürünleri Boykotu Yüzünden İşinden Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SWR, Gazeteci Helen Fares’in İşine Son Verdi

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (SWR), gazeteci Helen Fares’in İsrail ürünlerini boykot etmek için bir uygulamayı sosyal medyada paylaşmasından dolayı görevine son verdi. SWR’nin yaptığı açıklamada, Fares’in, “MixTalk” adlı dijital diyalog formatını sunarken tarafsızlığı ve bağımsızlığı koruması gerektiği vurgulandı. Ancak, sosyal medyadaki paylaşımının bu prensiplere aykırı olduğu belirtildi.

SWR Tarafsızlık İlkesini İhlal Edildiğini Düşünüyor

SWR’nin açıklamasında, gazetecilerin siyasi görüşlere sahip olabileceği ancak kurumun bağımsızlığının sosyal medya faaliyetleriyle tehlikeye atılmaması gerektiği vurgulandı. SWR, sosyal medya için belirlenmiş kurallarının olduğunu ve bu kuralların ihlal edildiğini düşündüğünü belirtti.

Helen Fares’ten Alman Medyasına Tepki

Görevine son verilen Helen Fares, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Alman medyasının Filistin seslerini susturmaya çalıştığını iddia etti ve “daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerektiğini” belirtti. Kendisini “Bayan Baklava” olarak tanıtan Fares, bir süpermarkette çikolatalı içecek alırken İsrail’e yatırım yapan bir şirketin ürününü boykot ettiğini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.