DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048194-2,43%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika’da Süper Salı Heyecanı

Amerika’da Süper Salı Heyecanı

ABONE OL
Mart 5, 2024 15:05
Amerika’da Süper Salı Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Siyaset Sahnesi Isınıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayındaki Başkanlık seçimleri için heyecan dorukta. Ülke, Süper Salı olarak adlandırılan önemli bir dönemece hazırlanıyor.

Demokratik ve Cumhuriyetçi Parti Ön Seçimleri

50 eyaletten 16’sında hem Demokratik Parti hem de Cumhuriyetçi Parti için ön seçimler yapılacak. Özellikle Kaliforniya, Teksas, Virginya gibi önemli eyaletlerde adaylar belirlenecek.

Biden Ön Seçimlerde Öne Geçiyor

Demokratik Parti adayı Joe Biden, ön seçimlerde açık ara farkla önde gidiyor. Süper Salı’da da benzer bir performans sergilemesi bekleniyor.

Trump ve Nikki Haley Mücadelesi

Cumhuriyetçi Parti için Süper Salı’nın kritik bir rol oynayabileceği konuşuluyor. Trump, Nikki Haley karşısında avantajlı bir konumda bulunuyor. Haley’in 16 eyalette yaşayabileceği yenilgiler, adaylık konusunda belirleyici olabilir.

Yüksek Mahkeme Kararı

Yüksek mahkeme, Trump’ın bazı eyaletlerde oy pusulalarından çıkarılmasına ilişkin davalara karşı lehine karar verdi. Bu durum, Trump’ın ön seçimlere daha moralli girmesine neden olabilir.

Amerika’da ön seçim süreci haziran ayına kadar devam edecek. Ağustos ayında ise resmi başkan adayları açıklanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.