DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047290-2,25%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Güçleri Şubatta Filistinlilere Ait Yüzlerce Yapıyı Yıktı
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • İsrail Güçleri Şubatta Filistinlilere Ait Yüzlerce Yapıyı Yıktı

İsrail Güçleri Şubatta Filistinlilere Ait Yüzlerce Yapıyı Yıktı

ABONE OL
Mart 4, 2024 08:38
İsrail Güçleri Şubatta Filistinlilere Ait Yüzlerce Yapıyı Yıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Güçleri 31 Yıkım Operasyonu Gerçekleştirdi

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinin aylık raporuna göre, İsrail güçleri şubatta Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 31 yıkım operasyonu gerçekleştirdi. 34 adrese de yıkım ihbarı gönderildi. Toplamda 51 yapı yerle bir tarafbet edildi ve yıkımların çoğu Kudüs, Beytüllahim ve El Halil kentlerinde gerçekleşti.

Yahudi Yerleşimciler Filistinlilere 1195 Saldırı Düzenledi

Rapora göre, yasa dışı Yahudi yerleşimciler, şubat ayı boyunca işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere karşı 1195 saldırı düzenledi. Saldırılar genellikle “Filistin köylerine silahlı baskınlar düzenleme, Filistinlilere ve mülklerine tarafbet ateş açma” şeklinde gerçekleşti.

İsrail Basın Özgürlüğünü İhlal Etti

Filistin Kalkınma, Özgürlükler ve Medya Merkezinden (MADA) yayımlanan rapora göre, İsrail, şubat ayında Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 47 ayrı olayda basın özgürlüğünü ihlal etti. İsrail güçlerinin şubat ayında taraf bet Gazze Şeridi’nde 10 gazeteciyi öldürdüğüne dikkat çekilirken, basın mensuplarına yönelik ihlallerin darp, taciz, alıkoyma, gözaltı ve haber takibini engelleme şeklinde gerçekleştiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.