Yunanistan Kültür Bakanlığı, bin 800 metrekarelik gizemli yapının ritüel veya dini amaçlarla kullanılmış olabileceğini belirtti. Labirentimsi yapı, sekiz eşmerkezli taş halkadan oluşuyor ve Girit’in Minos kültürüne ait olabileceği düşünülüyor.
Arkeologlar, Minos kültürünün antik ritüellerde kullanılan zirve kutsal alanlarıyla ünlü olduğunu belirtiyor. Bu tür alanlar genellikle dini mimari ve sanat eserlerini barındırır. Papoura Tepesi’ndeki yapı da Minos kültürüne ait olabilir ancak bir zirve kutsal alanı olup olmadığı netlik kazanmamıştır.
Yapının içinde bulunan hayvan kemiği kalıntıları, ritüel törenlerde kullanılmış olabileceğini düşündürmektedir. Yapının ana kullanım dönemi MÖ 2000-1700 yıllarına tarihlenmektedir ve Orta Minos dönemine aittir.
Yunanistan’daki inşaat projeleri sıklıkla antik tarihi alanların keşfi ile sekteye uğramaktadır. Kültür Bakanlığı, yapının modern inşaatlardan korunacağını ve arkeolojik araştırmaların devam edeceğini açıklamıştır. Kültür Bakanı Lina Mendoni, “Bu, büyük ilgi uyandıran eşsiz bir buluntu. Anıtın arkeolojik araştırmasının tamamlanması ve korunması için gerekli çözümler var. Kültürel mirasın önemini ve değerini anlıyoruz” şeklinde konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.