DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21620351,23%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 17:13
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimşek: Türkiye Tek Haneli Enflasyona 2026 Yılında Dönecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programında önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği ile İlişkiler

Şimşek, konuşmasında Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan dostluğuna vurgu yaparak, “Biz Avrupa ile dostuz. Bazı siyasi görüş farklılıklarımız olabilir ama yine de Gümrük Birliği üzerinden AB ile kendimizi dost görüyoruz.” dedi.

Potansiyeli Güçlendirmek

Bakan Şimşek, Türkiye’nin makroekonomik problemlerini çözerek ülkenin potansiyelini daha da güçlendireceklerini belirterek, fiyat istikrarını sağlamanın en büyük öncelikleri olduğunu vurguladı.

Enflasyon Hedefi ve Mali Disiplin

Enflasyonun tek haneli seviyelere indirilmesi için uyguladıkları programla 2026 yılında hedeflerine ulaşacaklarını belirten Şimşek, mali disiplin ve yapısal dönüşümün önemine dikkat çekti.

Bütçe Açığı ve Borç Oranı

Bakan Şimşek, bütçe açığını deprem etkisi dahil olmak üzere yüzde 3’ün altına düşürmeyi hedeflediklerini ve borç oranını milli gelire oranla yüzde 35’in altında tutacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.