DOLAR 32,5322 0.23%
EURO 34,9318 0.4%
ALTIN 2.440,700,11
BITCOIN 20702640,56%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı

ABONE OL
Şubat 10, 2024 14:10
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KDV Tevkifatında Yapılan Düzenlemeler

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle birlikte KDV tevkifatı yapabilecek kuruluşlara ilişkin düzenlemeler yapıldı.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve İktisadi Devlet Teşekkülleri Tevkifat Yapabilecek

Tebliğde yapılan düzenleme ile kayıt dışılıkla mücadele kapsamında vergi kesintisi yapma sorumluluğu olan kuruluşlar, alışlarında satıcıya ödeyecekleri KDV tutarının bir kısmını doğrudan devlete beyan ederek ödeyebilecekler. Bu düzenleme, kanunla kurulan kamu iktisadi teşebbüslerinin yanı sıra kanunla kurulmayan kamu iktisadi kuruluşları ve iktisadi devlet teşekküllerini de kapsamaktadır.

Kısmi Tevkifat Uygulamasında Fatura Sınırı Belirlendi

Tebliğde yapılan bir diğer düzenleme, kısmi tevkifat uygulamasında her bir işlem için belirlenen 2.000 TL’lik sınırdır. Bu sınır, Vergi Usul Kanunu’nda her yıl güncellenen fatura düzenleme sınırı olarak belirlenmiştir.

Mahkeme Kararıyla Vergi Borçlarına KDV İadesi ve Mahsup Talepleri

Mükelleflerin vergi borçlarını ödedikten sonra KDV iadesi alacakları durumunda, mahsup taleplerinde vergi borçları için gecikme zammı hesaplama yöntemine ilişkin açıklamalar tebliğde yer almaktadır.

Geçici Maddelerde Yapılan Düzeltmeler

Tebliğde ayrıca, KDV Kanunu’nun geçici 20, geçici 29, geçici 32 ve geçici 33’üncü maddelerinde yer alan istisnaların süresinin uzatılmasıyla ilgili yapılan kanuni düzenlemelere ilişkin düzeltmelere de yer verilmektedir. Bazı maddelerin yürürlük tarihi bugün olarak belirlenirken, bazılarının yürürlüğü mart ayı başında başlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.