DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20453930,79%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Ticaret Bakanlığı Dayanıklı Mal Siparişleri Verilerini Açıkladı
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • ABD Ticaret Bakanlığı Dayanıklı Mal Siparişleri Verilerini Açıkladı

ABD Ticaret Bakanlığı Dayanıklı Mal Siparişleri Verilerini Açıkladı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 17:22
ABD Ticaret Bakanlığı Dayanıklı Mal Siparişleri Verilerini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart Ayında Dayanıklı Mal Siparişleri Rekor Seviyede Arttı

ABD Ticaret Bakanlığı, mart ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri verilerini açıkladı. Buna göre, dayanıklı mallara yönelik siparişlerin tutarı martta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,6 artarak 283,4 milyar dolara yükseldi. Bu artış, 2023 Kasım’dan bu yana en yüksek aylık artış olarak kaydedildi.

Piyasa Beklentilerinin Üzerine Çıkıldı

Piyasa beklentisi, dayanıklı mallara yönelik siparişlerin tutarının bu dönemde yüzde 2,5 artacağı yönündeydi. Ancak ABD’nin dayanıklı mal siparişleri verileri, beklentilerin üzerinde gerçekleşerek ekonomiye olan güveni artırdı.

Ulaşım ve Savunma Hariç Siparişlerde Artış

Dayanıklı mallara yönelik siparişler incelendiğinde, ulaşım hariç siparişlerin yüzde 0,2 ve savunma hariç siparişlerin ise yüzde 2,3 oranında arttığı görüldü. Aynı dönemde ulaşım ekipmanlarına yönelik siparişler ise yüzde 7,7’lik artışla üst üste ikinci ayda da yükseliş kaydetti.

Dayanıklı Tüketim Malları ve Sanayi Üretimi

Kullanım ömrü en az 3 yıl olan ürünleri içeren dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, sanayi üretimine ilişkin önemli ipuçları vermesi açısından büyük bir öneme sahip. Bu veriler, ABD ekonomisinin gelecekteki performansı hakkında bilgi vermesi bakımından da dikkatle takip ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.