DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20706241,93%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Parlamentosu, Tamir Hakkı Kurallarını Onayladı

Avrupa Parlamentosu, Tamir Hakkı Kurallarını Onayladı

ABONE OL
Nisan 23, 2024 17:20
Avrupa Parlamentosu, Tamir Hakkı Kurallarını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AP, Akıllı Telefon ve Elektronik Ürünlerin Tamirini Teşvik Edecek

Avrupa Parlamentosu (AP), bozulan akıllı telefon, televizyon, çamaşır makinesi ve elektrik süpürgesi gibi ürünlerin daha kolay ve uygun fiyatlı tamir edilmesini sağlayacak yeni kurallara onay verdi.

Onarım Hakkı Güçlendirilecek ve Garanti Süresi Uzatılacak

AP Genel Kurul oturumunda, arızalanan ürünlerin onarımını teşvik edecek yeni tamir hakkı kuralları, 584 “evet” oyuyla kabul edildi. Tüketicilerin tamir hakkını güçlendirecek yeni önlemler alınacak ve bozuk ürünlerin onarılması kolaylaştırılacak. Garanti kapsamında onarılan ürünlerin yasal garanti süresi 1 yıl daha uzatılacak.

Avrupa Bilgi Sistemi Kurulacak

Yeni kurallar kapsamında, tüketicilere onarım hizmetine ilişkin önemli verileri sağlayacak Avrupa bilgi sistemi kurulacak. Üreticilerin, teknik açıdan onarılabilen ürünleri yasal garantinin sona ermesinden sonra da tamir etmesi gerekecek. Tüketiciler, akıllı telefon, televizyon, çamaşır makinesi ve elektrik süpürgesi gibi ürünlerin değiştirilmesi yerine tamir edilmesini talep edebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.