DOLAR 32,2241 0.05%
EURO 35,2924 0.3%
ALTIN 2.519,240,76
BITCOIN 2147854-0,57%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Matematik Müfredatında Yapılan Değişiklikler

Matematik Müfredatında Yapılan Değişiklikler

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 16:16
Matematik Müfredatında Yapılan Değişiklikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar ve Akademisyenler Tarafından Yapılan Değerlendirmeler

Matematik müfredatı komisyonlarında, sahadan gelen geri bildirimler, ulusal ve uluslararası değerlendirmelerin sonuçları, farklı ülke programlarının yaklaşımları, güncel araştırmaların sonuçları dikkate alınarak yaklaşık 100 uzman görev aldı.

Matematik Alan Becerilerine Odaklanıldı

Yeni müfredatta yer verilen “matematiksel muhakeme”, “matematiksel problem çözme”, “matematiksel temsil”, “veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme”, “matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma” olarak belirlenen 5 matematik alan becerisinin tüm öğrencilere kazandırılması hedeflendi.

Yatay ve Dikey Komisyonlarla Çalışmalar Yürütüldü

12 yılın matematik programları için yatay ve dikey komisyonlar kuruldu. Akademisyenler, programların geliştirilmesi sürecinde tüm içeriklerin alan uzmanı akademisyenler, öğretmenler, program, ölçme ve rehberlik uzmanları ile birlikte ele aldı.

İntegral Konusu Yeniden Değerlendirildi

Analizler sonucunda, integral konusunun işlemden öteye geçmeyen bir kavram olarak kaldığı tespit edildi. Bu nedenle program, “beceri geliştirme” odaklı olarak yeniden ele alındı ve üniversiteye bırakıldı.

Matematik Öğretimine Yenilikçi Yaklaşımlar Getirildi

Matematik programlarında limit ve türev konularına geniş kapsamlı şekilde yer verilerek, türevin ezberlenecek formüller olmaktan çıkartıldı. İspat kavramına daha fazla vurgu yapılarak öğrencilerin algoritmik düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Gelişen Teknoloji ve İhtiyaçlar Göz Önünde Bulunduruldu

Matematik programlarında bilgisayar bilimleri, istatistik ve yapay zeka gibi alanlara vurgu yapılarak, günümüzdeki teknolojik gelişmelere ve ihtiyaçlara uygun bir matematik eğitimi vizyonu oluşturulmaya çalışıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.