DOLAR 32,2554 -0.08%
EURO 34,9265 0.27%
ALTIN 2.434,210,40
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi
  • Gün Gazete
  • Magazin
  • Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi

ABONE OL
Nisan 28, 2024 19:10
Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Ayini Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paskalya Ayini Sonunda Kilisede Coşkulu Kutlamalar

Sur ilçesindeki tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde, 31 Mart’ta yapılması planlanan ancak Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ertelenen Paskalya Bayramı Ayini, Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından görevlendirilen din görevlileri tarafından gerçekleştirildi.

İlahiler, Dualar ve Geleneksel Tatlar Kilisede Buluştu

Ayinde ilahilerin seslendirildiği, duaların okunduğu ve mumların yakıldığı belirtildi. Katılımcılara Paskalya Bayramı için hazırlanan çörekler ve boyanmış yumurtalar da ikram edildi.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı’ndan Açıklama

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, 31 Mart’ta ertelenen ayinin bugün gerçekleştirildiğini ifade ederek, Diyarbakır’da Paskalya Bayramı’nın her zaman büyük ilgi gördüğünü ve bütün halkın birlikte kutladığını belirtti.

Ohanyan, Patrikhane tarafından İstanbul’dan görevlendirilen din adamlarının ayini yönettiğini ve yoğun katılımla coşkulu bir bayram kutlaması gerçekleştirildiğini ekledi.

Katılımcılardan Memnuniyet

Ayini izlemeye gelen Nihayet Karaaslan ve ziyaret için Diyarbakır’a gelen Onur Orak da Paskalya Bayramı’na eşlik etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, tarihi ve kültürel deneyim yaşamaktan keyif aldıklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.