DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20426716,59%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Sona Erdi

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Sona Erdi

ABONE OL
Nisan 21, 2024 19:03
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

200 Bine Yakın Turist Katıldı

Bu yıl 1,5 milyon kişinin sokaklarda kutladığı Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, son gününde de çeşitli etkinliklerle devam etti. Karnavala yurt içi ve yurt dışından 200 bine yakın turist katıldı. Seyhan Nehri’nde düzenlenen su korteji ise karnavalın en renkli anlarından biri oldu.

Renkli Su Korteji

Turuncu-yeşil renklerdeki kurdele ve çiçeklerle süslenen onlarca kano, gondol ve tekne nehre indirildi, ziyaretçiler selamlandı. Merkez Park’ta buluşan katılımcılar, kortejin hareket etmesiyle nehrin kıyı şeridinde kalabalık oluşturdu. Kanocular, gondol ve teknede davul ve zurna ile eğlenenler, kıyıdaki ziyaretçileri selamladı. Bazı kanocular ise akrobatik hareketler yaparak eğlendi. Ziyaretçiler ise cep telefonu kameralarıyla bu anları ölümsüzleştirdi.

“Adana’ya Gelin, Ciğerimi Yiyin”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, karnavalın önemine vurgu yaparak, “Dünyada bir benzeri olmayan bu karnavalın ünü sadece Adana ile sınırlı kalmadı, önce Türkiye’ye ardından da dünyaya yayıldı. Sizin sıcaklığınızdan dolayı her yıl gelen insanlar komşusunu, arkadaşını, tanıdığını da karnavala getirmek istiyor. Her yıl nisan ayında Adana’ya gelin, ciğerimi yiyin” dedi. Kortejdeki kano, gondol ve tekneler nehir boyunca ilerleyip, şehrin tarihi ve kültürel dokularını yansıtan noktalarda ziyaretçileri selamlayıp, bitiş noktasına ulaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.