DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20770991,43%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesindeki Hastane Sınıfı, Çocuklara Okul Oluyor
  • Gün Gazete
  • Eğitim
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesindeki Hastane Sınıfı, Çocuklara Okul Oluyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesindeki Hastane Sınıfı, Çocuklara Okul Oluyor

ABONE OL
Şubat 13, 2024 13:07
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesindeki Hastane Sınıfı, Çocuklara Okul Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğinde, hastane sınıfları çocukların eğitimlerine devam etmesini sağlıyor

Türkiye’de ağırlıklı olarak Onkoloji Hastanelerinde faaliyet gösteren “hastane sınıfları” artık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde de yer alıyor. Bu sayede uzun süreli yatarak tedaviye ihtiyaç duyan çocuklar, hem okuldan kopmuyor hem de akranlarıyla sosyalleşebiliyor.

Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmet veren “hastane sınıfı”, çeşitli hastalıklara sahip çocuklara okul oluyor

Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde faaliyet gösteren “hastane sınıfı”, Mart 2023’ten itibaren hizmet vermeye başladı. Bu sınıf, serebral palsi (beyin felci) hastalarının yanı sıra 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan ve çeşitli uzuvlarını kaybeden depremzede çocuklara da eğitim imkanı sunuyor. Bugüne kadar 300’den fazla çocuk bu sınıftan faydalandı.

Hastane sınıfı öğretmeni Sibel Barut, çocuklara özel bir eğitim sunulduğunu belirtiyor

Hastane sınıfının öğretmeni Sibel Barut, MEB bünyesinde 27 yıldır sınıf öğretmenliği yaptığını ve hastane sınıfının kendisi için özel bir yer olduğunu söylüyor. Barut, MEB müfredatı kapsamında birleştirilmiş sınıf uygulaması yaptıklarını ve her bir çocuğun bireysel eğitim planlarına göre ilerlediğini belirtiyor. Ayrıca çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak kişisel gelişimlerine de katkı sağladıklarını ifade ediyor.

Hastane sınıfı, çocuklara evlerindeymiş gibi hissettiriyor

Barut, hastane sınıfına gelen çocukların, burayı evlerindeymiş gibi hissettiklerini söylüyor. Sınıfta sosyalleştiklerini ve acılarını birlikte hafifletmeyi öğrendiklerini belirten Barut, konuşmayan çocukların konuşmaya, gülmeyen çocukların gülümsemeye başladığını da dile getiriyor. Ayrıca hastane sınıfına ailelerin de katılabildiğini ekliyor.

Hastane sınıfı, depremzede çocuklara da umut ve şifa oluyor

Depremzede çocuklara da eğitim imkanı sunan hastane sınıfı, zorlu bir süreçten geçen çocuklara umut ve şifa oluyor. Enkaz altında kalan, yakınlarını kaybeden ve fiziksel kayıpları olan çocuklar, hastane sınıfında eğitim alarak travmalarını hafifletmeye çalışıyor. Bu sınıf, çocuklar için ev ortamı gibi bir yer haline geliyor ve onlara güven veriyor.

Hastane sınıfının öğrencileri, eğitimlerinden ve birlikte vakit geçirmekten mutluluk duyuyor

Hastane sınıfına gelen çocuklar, eğitimlerinden ve birlikte oyunlar oynamaktan mutluluk duyuyor. Sınıfta resim yapıyor, oyunlar oynuyor ve şarkı söylüyorlar. Bu sınıf, çocuklara normal bir okul ortamı sunarak, tedavileri sırasında eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.