DOLAR 32,3851 -0.34%
EURO 34,8199 -0.06%
ALTIN 2.394,57-1,14
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mark Zuckerberg’in Milyonlarca Dolar Değerindeki Gayrimenkul Yatırımları
  • Gün Gazete
  • Ekonomi
  • Mark Zuckerberg’in Milyonlarca Dolar Değerindeki Gayrimenkul Yatırımları

Mark Zuckerberg’in Milyonlarca Dolar Değerindeki Gayrimenkul Yatırımları

ABONE OL
Nisan 8, 2024 17:08
Mark Zuckerberg’in Milyonlarca Dolar Değerindeki Gayrimenkul Yatırımları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zuckerberg, Milyarderler Listesinde Üçüncü Sıraya Yükseldi

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Mark Zuckerberg, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde 187 milyar dolarlık net servetiyle üçüncü sıraya yükseldi. 2020’den bu yana ilk kez en zenginler sıralamasında ilk üçe giren Zuckerberg, gayrimenkul yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

Zuckerberg’in Gayrimenkul Portföyü ve Değeri

Facebook’un kurucusu Zuckerberg’in serveti 190 milyar dolara yaklaşıyor ve bu servetin bir kısmı Kaliforniya ile Hawaii’deki binlerce dönümlük yemyeşil arazileri de içeriyor. Zuckerberg’in emlak portföyünün değeri yaklaşık 200 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Zuckerberg’in Bilinen Bazı Gayrimenkulleri

  • Palo Alto’daki Yerleşke: Zuckerberg’in Silikon Vadisi’nde bulunan yerleşkesinde beş evin toplam değeri 36,2 milyon doların üzerinde. Bu yerleşke, Meta Genel Merkezi’ne sadece 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.
  • San Francisco’daki Ev: Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, 2010 yılında 10 milyon dolara aldıkları dört odalı, dört banyolu evlerini 2022 yılında 31 milyon dolara satmıştı.
  • Göl Kıyısındaki Ev: Zuckerberg’ın eşi Chan’ın Tahoe Gölü kıyısında satın aldığı evlerin toplam değeri 59 milyon dolardı. Evde altı yatak odası, beş banyo, özel iskele ve jakuzi bulunuyor.
  • Hawaii’deki Mülkler: Zuckerberg’in Hawaii’de 1200 dönümden fazla arazisi bulunuyor. Kauai Adası’nda yer alan mülklerinden biri 750 dönümü kapsıyor ve 100 milyon dolara satın alınmıştı.
  • Kıyamet Evi: Zuckerberg’in Kauai Adası’ndaki Koolau Çiftliği adlı mülkü, yaklaşık 600 dönüm arazi üzerine kurulu ve 270 milyon dolara mal olmuş devasa bir yerleşim alanı içeriyor.

Zuckerberg’in gayrimenkul yatırımları genellikle gizli tutulsa da, varlıklarının değerinin bildirilen rakamlardan çok daha fazla olduğu düşünülüyor. Zuckerberg, teknoloji alanındaki yatırımlarının yanı sıra gayrimenkule de yüzlerce milyon dolar harcayarak servetini çeşitlendiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.