DOLAR 32,2608 0.05%
EURO 34,7598 -0.07%
ALTIN 2.406,79-0,09
BITCOIN 2053325-1,18%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Uyuşturucu Kullanımını Ulusal Acil Durum İlan Etti
  • Gün Gazete
  • Dünya
  • Sierra Leone Cumhurbaşkanı Uyuşturucu Kullanımını Ulusal Acil Durum İlan Etti

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Uyuşturucu Kullanımını Ulusal Acil Durum İlan Etti

ABONE OL
Nisan 5, 2024 15:05
Sierra Leone Cumhurbaşkanı Uyuşturucu Kullanımını Ulusal Acil Durum İlan Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Julius Maada Bio Gençler Arasında Yaygınlaşan Uyuşturucu Kullanımına Acil Müdahale

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, ülkesinde gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı nedeniyle “ulusal acil durum” ilan etti. Bio, ulusa sesleniş konuşmasında, hükümetin uyuşturucuyla mücadele planlarını açıkladı.

Uyuşturucu ve Bağımlılık Varoluşsal Bir Tehdit

Ülkenin şu anda uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığının yıkıcı etkisi nedeniyle varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten Bio, bu nedenle hükümetin bu soruna karşı acil harekete geçtiğini vurguladı.

Hükümetin Mücadele Planları

Bio, gençler arasında yaygınlaşan “kush” ismindeki uyuşturucu kullanımı nedeniyle “ulusal acil durum” ilan ettiklerini bildirdi. Hükümetin uyuşturucu kaçakçılığı şebekelerini çökertmek için çalıştığını aktaran Bio, “Devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını içeren bir görev gücü; önleme, tedavi, sosyal hizmet desteği, kolluk kuvvetleri ve toplum katılımından sorumlu olacak.” dedi.

“Kush” ve Yaygın Kullanımı

Esrara benzer etkilere sahip kimyasal maddelerin bir karışımı olan “kush”, Sierra Leone ve Liberya gibi Batı Afrika ülkelerinde birkaç yıldır yaygın şekilde kullanılıyor. Liberya’da da geçenler arasında yaygın olan “kush” nedeniyle ocakta “ulusal sağlık acil durumu” ilan edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.