DOLAR 32,2910 -0.2%
EURO 34,8398 0.01%
ALTIN 2.409,820,70
BITCOIN 2053425-1,07%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evli Kadınların Sağlık ve Mutluluk Üzerindeki Etkisi

Evli Kadınların Sağlık ve Mutluluk Üzerindeki Etkisi

ABONE OL
Nisan 14, 2024 19:03
Evli Kadınların Sağlık ve Mutluluk Üzerindeki Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depresyon Oranlarının Yükselişi

Son 50 yılda fırsat ve özgürlüklerin artmasına rağmen, depresyon oranları alarm verici seviyelere ulaşmış durumda. Araştırmalara göre, yetişkin kadınların yaklaşık üçte biri, erkeklerin ise beşte biri zihinsel sağlık sorunları yaşıyor.

Gençlerde Anksiyete ve Depresyon

Harvard Üniversitesi’nin araştırmasına göre, 18 ila 25 yaş arasındaki gençlerde anksiyete oranı yüzde 41’e kadar yükselmiş durumda. Gallup’un ABD’deki yetişkinler üzerinde yaptığı ankete göre, depresyon vakalarında kadınlarda ciddi bir artış yaşanmış.

Evli Kadınların Sağlık ve Mutluluğu

Çalışmalar, evli kadınların kalp hastalığına yakalanma ve erken ölme risklerinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Bu kadınların ruh sağlığına olan faydaları da bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Evli Olmanın Önemi

Evli kadınların erken ölme olasılığının evlenmemiş kadınlara göre yüzde 35 daha az olduğu ortaya çıkmış. Evliliğin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğu belirlenmiş.

Mutluluk ve Aile

Genel olarak, evli annelerin mutluluk oranlarının daha yüksek olduğu görülmüş. Evlilik ve aile kurmanın bireyler üzerindeki olumlu etkileri açık bir şekilde gözlemleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.